ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ:

Ανακαλέστε την απόφαση για τα μέτρα…

ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2020 8:55

Την ανάκληση των μέτρων που επιβλήθηκαν στους επαγγελματίες της περιοχής μας λόγω του κορονοϊού ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας. Σε σχετική ανακοίνωση για τα νέα μέτρα αναφέρεται:


«Η αιφνίδια απόφαση του αρμοδίου Υπουργείου να επιβάλλει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα όσον αφορά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Π.Ε. Λάρισας έχει προκαλέσει οικονομικές συνέπειες, η άρση των οποίων φαντάζει αβέβαιη.
Η αναγκαιότητα ή μη του επιβαλλόμενου μέτρου γεννά ερωτηματικά κυρίως ως προς την έκτασή της σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές της Π.Ε. Λάρισας και όχι τον περιορισμό της σε μία συγκεκριμένη αλλά και ως προς την αποτελεσματικότητά της, καθότι «θεματοφύλακες» της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων
προστασίας είναι οι επαγγελματίες που σήμερα πλήττονται έτι περαιτέρω και στοχοποιούνται. Η προάσπιση της δημόσιας υγείας είναι το ζητούμενο και η αιτιολόγηση κάθε έκτακτου μέτρου πρέπει να δικαιολογείται επαρκώς και να μην παρατηρούνται εξώφθαλμες συνθήκες ανισότητας.
Πρέπει να επισημανθεί ότι η επιβολή του μέτρου είναι αναγκαίο να είχε συνοδευτεί από άμεσα οριζόντια μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων στον πληττόμενο κλάδο, τουναντίον τούτοι καλούνται να διαχειριστούν καταστάσεις που οδηγούν στον οικονομικό τους αφανισμό και στην κοινωνική ερήμωση.
Προς τούτο, καλούμε τους αρμόδιους φορείς να λάβουν υπόψιν τις σχετικές επισημάνσεις και να συνεκτιμήσουν την παρούσα κατάσταση, όπως τούτη διαμορφώνεται σε επίπεδο της Π.Ε. Λάρισας και να ανακαλέσουν την απόφαση αυτή, ώστε να ανταποκρίνεται στις
πραγματικές υγειονομικές ανάγκες, άλλως οι επιπτώσεις των προαναφερόμενων αποφάσεων θα είναι οικονομικά και κοινωνικά ολέθρια για τους επαγγελματίες.
Κινούμαστε ως συλλογικό όργανο προς την κατεύθυνση της υπεράσπισης των έννομων συμφερόντων των μελών μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1