Η καραντίνα μείωσε τις ώρες εργασίας

ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΣΕ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΟ Β' ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2020

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2020 8:40

Σημαντική συρρίκνωση των ωρών εργασίας ανά εβδομάδα έφερε σε νευραλγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο του 2020, κατά τη διάρκεια του οποίου εκτυλίχθηκε η απόλυτη καραντίνα του «Μένουμε Σπίτι» αλλά και το σταδιακό

άνοιγμα της οικονομίας και του θερινού τουρισμού προς μια νέα κανονικότητα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, η απασχόληση ανά εβδομάδα έπεσε κάτω από το όριο των 30 ωρών για το εμπόριο, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τις μεταφορές, τις επικοινωνίες, τις κατασκευές και άλλες υπηρεσίες, ενώ στο όριο των 30 ωρών κινήθηκαν οι χρηματοπιστωτικές (τράπεζες) και επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Η μείωση κυμάνθηκε δηλαδή στο 32% συγκριτικά με το δεύτερο τρίμηνο του 2019 και στο 22,5% συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2020 σε εμπόριο, ξενοδοχεία, εστιατόρια, μεταφορές, επικοινωνίες. Στους ίδιους κλάδους, ο μέσος όρος εργασίας έπεσε στις 29,2 ώρες την εβδομάδα, από 42,9 ώρες εργασίας ανά εβδομάδα το δεύτερο τρίμηνο του 2019 και 37,7 ώρες εργασίας ανά εβδομάδα το πρώτο τρίμηνο του 2020.
Αντίστοιχα, η μείωση άγγιξε το 30% στις κατασκευές, όπου ο μέσος όρος εργασίας έπεσε στις 27 ώρες την εβδομάδα από 38,6 ώρες εργασίας την εβδομάδα το δεύτερο τρίμηνο του 2019 και 35 ώρες εργασίας ανά εβδομάδα το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass