Εως 22/10 οι διορθώσεις στις δηλώσεις του Κτηματολογίου

ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΓΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2020 21:02

Στη φάση της ολοκλήρωσης εισέρχεται η διαδικασία κτηματογράφηση στους Δήμους Ελασσόνας, Τεμπών και Τυρνάβου. Η προθεσμία για διορθώσεις τυχόν σφαλμάτων που αφορούν στην καταγραφή της περιουσίας τους λήγει στις 22 Οκτωβρίου. Η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων είχε ξεκινήσει τον περασμένο Ιούλιο και η όλη διαδικασία έληγε αρχικά στις 7 Σεπτεμβρίου αλλά λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του κορονοϊού δόθηκε διορία ενάμιση μήνα που λήγει την ερχόμενη Πέμπτη.


Γιαν την ώρα, όπως λέγεται, δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση αλλά με δεδομένο ότι η προθεσμία για τους κατοίκους του εξωτερικού λήγει στις 6 Νοεμβρίου δεν αποκλείεται να δοθεί και για του ντόπιους ιδιοκτήτες ακινήτων να δοθεί μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία και νέα ευκαιρία για να προχωρήσουν στο τελικό έλεγχο των περιουσιών τους και να αποφύγουν έτσι μελλοντικές δικαστικές περιπέτειες. Θυμίζουμε πως η διαδικασία της Ανάρτησης πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, πλήρως ψηφιακά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία Κτηματογράφησης.  Οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία. Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:
* Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)
* Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)
Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.  Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης (μέχρι την αντίστοιχη ημερομηνία λήξης), ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που δεν έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία τους, έχουν ακόμα περιθώριο να το κάνουν ψηφιακά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.
Στην όλη διαδικασία θα πρέπει να εμπλακούν όσοι δήλωσαν ότι κατέχουν ακίνητη περιουσία στους Δήμους:
* ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ): ΑΖΩΡΟΥ (ΒΟΥΒΑΛΑΣ), ΑΚΡΗΣ, ΑΜΟΥΡΙΟΥ, ΒΑΛΑΝΙΔΑΣ, ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΣΗΣ, ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ, ΓΑΛΑΝΟΒΡΥΣΗΣ, ΓΕΡΑΝΙΩΝ, ΓΙΑΝΝΙΩΤΩΝ, ΔΟΛΙΧΗΣ, ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ, ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ (ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ), ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ), ΚΑΡΥΑΣ, ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ, ΚΟΚΚΙΝΟΓΕΙΟΥ, ΚΟΚΚΙΝΟΠΗΛΟΥ, ΚΡΑΝΕΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ, ΚΡΥΟΒΡΥΣΗΣ, ΛΙΒΑΔΙΟΥ, ΛΟΥΤΡΟΥ (ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ), ΛΟΦΟΥ, ΛΥΚΟΥΔΙΟΥ, ΜΑΓΟΥΛΑΣ, ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙΟΥ, ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ, ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΠΡΑΙΤΩΡΙΟΥ, ΠΥΘΙΟΥ, ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΟΒΟΥΝΟΥ, ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ, ΣΥΚΕΑΣ, ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ, ΦΛΑΜΠΟΥΡΟΥ. Το τηλ. του γραφείο Κτηματογράφησης είναι 24930 - 24260 και το email ktima.elassona@gmail.com.
* ΤΕΜΠΩΝ (ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ): ΑΙΓΑΝΗΣ, ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ, ΓΟΝΝΩΝ, ΕΛΑΤΕΙΑΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ (ΛΑΡΙΣΗΣ), ΙΤΕΑΣ, ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗΣ, ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΚΡΑΝΕΑΣ (ΤΥΡΝΑΒΟΥ), ΚΥΨΕΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ, ΝΕΣΣΩΝΟΣ, ΟΣΣΗΣ, ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ, ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ, ΠΥΡΓΕΤΟΥ, ΡΑΨΑΝΗΣ, ΣΠΗΛΙΑΣ, ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ, ΤΕΜΠΩΝ. Το τηλ. του γραφείου Κτηματογράφησης είναι το 24950 - 41550 και το email: grkt.tempwn@gmail.com.
* ΤΥΡΝΑΒΟΥ (ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ): ΒΡΥΟΤΟΠΟΥ, ΔΑΜΑΣΙΟΥ, ΔΕΛΕΡΙΩΝ, ΔΕΝΔΡΩΝ (ΤΥΡΝΑΒΟΥ), ΡΟΔΙΑΣ. Το τηλ. του γραφείου Κτηματογράφησης είναι 24920 - 23206 και το email ktima.tyrnavos@gmail.com.Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΑΣΗ
Στο μεταξύ στα τέλη του έτους ή το αργότερο στις αρχές του νέου, καθώς συμβατικά η όλη διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2021, αναμένεται να ξεκινήσει και η ανάρτηση των πινάκων για τις ιδιοκτησίες ακινήτων που δηλώθηκαν στους Καλλικρατικούς Δήμους Αγιάς, Κιλελέρ, υπολοίπου Λαρισαίων και Φαρσάλων. Πρόκειται για την τελευταία φάση της κτηματογράφησης του νομού που είχε ξεκινήσει στις αρχές Δεκεμβρίου του 2018 και ολοκληρώθηκε μετά από συνεχείς παρατάσεις πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Από τα 240.000 δικαιώματα που έπρεπε να δηλωθούν,  τα γραφεία κτηματογράφησης συνέλλεξαν περί τα 199.000 (ποσοστό 83% περίπου) ποσοστό που θεωρείται, ως ένα σημείο ικανοποιητικό.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1