Διαθέσιμα στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας του 2021

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΤΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ –ΕΥΚΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ QR CODE–ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥΣ – ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ

Δημοσίευση: 14 Νοε 2020 20:15

Αναρτήθηκαν χθες στο Taxisnet τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021 τα οποία δεν έχουν αλλαγές σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2020. Το οικονομικό επιτελείο ανάρτησε νωρίτερα τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021 ώστε οι ιδιοκτήτες οχημάτων να προγραμματίσουν έγκαιρα την

εξόφλησή τους είτε μετρητοίς είτε χρησιμοποιώντας κάποια πιστωτική κάρτα που επιτρέπει την εξόφλησή τους.
Στο μεταξύ ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2021άφησε ο Υπ. Οικονομικών. Ο κ. Σταικούρας τόνισε χαρακτηριστικά πως "τα τέλη θα σταλούν από την ΑΑΔΕ, θα δούμε όμως πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση και θα δούμε πώς θα βοηθήσουμε την κοινωνία».
Συνεπώς το αν θα δοθεί παράταση στην προθεσμία πληρωμής τους, η οποία κανονικά εκπνέει στα τέλη Δεκεμβρίου είναι κάτι που δεν θα ανακοινωθεί άμεσα. Με δεδομένο όμως ότι ως προοπτική μελετάται, θεωρείται βέβαιο, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, ότι θα δοθεί παράταση τουλάχιστον για ένα μήνα. Άλλωστε και πέρυσι το ΥΠΟΙΚ θέλοντας να διευκολύνει τους πολίτες και να δώσει σε όλους τη δυνατότητα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, είχε δώσει παράταση 15 ημερών για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία έως την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου.
Πάντως τα φετινά ειδοποιητήρια, περιλαμβάνουν και έναν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobilebanking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό. Η ΑΑΔΕ συνιστά στους υπόχρεους να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών. Η ΑΑΔΕ εξελίσσει διαρκώς το φάσμα και την ποιότητα των ψηφιακών υπηρεσιών της με στόχο την απλοποίηση, επιτάχυνση των πληρωμών και τη διευκόλυνση των φορολογουμένων πολιτών. Σε αυτή την κατεύθυνση, υπενθυμίζεται ότι υπάρχει πάντα και η δυνατότητα πληρωμής μέσω webbanking, που από φέτος πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για να λάβετε το ειδοποιητήριο των τελών κυκλοφορίας πρέπει να ακολουθήσετε την εξής διαδικασία: Στο site της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, επιλέγετε:
Αν έχετε κωδικούς myTAXISNET: Πολίτες → οχήματα → τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ή Επιχειρήσεις → φορολογικές υπηρεσίες → οχήματα → τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet.
Αν δεν έχετε κωδικούς myTAXISNET: Πολίτες → οχήματα → τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet ή Επιχειρήσεις → φορολογικές υπηρεσίες → οχήματα → τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet.
ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ
Τα ποσά δεν έχουν μεταβληθεί σε σχεση με πέρυσι και κυμαίνονται από 22 έως 1.380 ευρώ. Ενδεικτικά οι τιμές των τελών κυκλοφορίας για οχήματα που είναι αγορασμένα από το 2006 και μετά είναι οι εξής: Από 1.072 κ.ε. - 1.357 κ.ε. 135 ευρώ, από 1.358 κ.ε. - 1548 κ.ε ο ιδιοκτήτης 255 ευρώ, από 1.549 κ.ε. - 1.738 κ.ε. 280 ευρώ, από 1.739 κ.ε - 1.928 κ.ε 320 ευρώ, από 1.929 κ.ε. - 2.357 κ.ε. 690 ευρώ, από 4.001 κ.ε.από 1.380 ευρώ.Οι κάτοχοι οχημάτων με 1η Άδεια Κυκλοφορίας μετά την 1η Νοεμβρίου 2010 καταβάλλουν Τέλη Κυκλοφορίας σύμφωνα με τις εκπομπές CO2.
ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τα εξοφλήσουν είτε μετρητοίς έως τα τέλη Δεκεμβρίου είτε με τη χρήση πιστωτικής κάρτας σε 9 έως 12 άτοκες δόσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες σε ισχύ θα παραμείνει και το μέτρο των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα, που επιτρέπει σε όσους επέλεξαν να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους και να καταθέσουν πινακίδες να πληρώσουν με βάση τους μήνες, που θέλουν να επαναφέρουν τα οχήματά τους σε κυκλοφορία. Το μέτρο όμως θα ισχύσει ως συνήθως από την Άνοιξη και μετά.
ΠΟΙΟΙ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ
Εκτός από αυτούς που θα επιλέξουν να ακινητοποιήσουν το όχημά τους και να καταθέσουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας του ΙΧ τους ώστε να μην πληρώσουν τέλη, πλήρη απαλλαγή θα έχουν και φέτος οι γονείς ανήλικων ΑμεΑ. Η απαλλαγή ισχύει έως και το έτος ενηλικίωσης του αναπήρου για ένα μόνο όχημα. Από τα τέλη κυκλοφορίας απαλλάσσσονται και τα ενήλικα άτομα με αναπηρία.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass