Πληρώνονται αναδρομικά και αυξήσεις σε 65.251 συντάξεις

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 25 Νοε 2020 8:40

Ξεκίνησε χθες από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) η καταβολή των συντάξεων του Δεκεμβρίου. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, από χθες γίνεται η αύξηση των προσωρινών συντάξεων και η

καταβολή αναδρομικών σε 65.251 συνταξιούχους μαζί με την ενιαία πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, ολοκληρώνεται με συνέπεια και επιτυχία η καταβολή των αναδρομικών, καθώς μαζί με τις συντάξεις του μηνός Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η επιστροφή των μειώσεων σε 65.251 συνταξιούχους που είχαν λάβει αναδρομικά ποσά για την περίοδο Ιούνιος 2015-Μάιος 2016 συνολικού ποσού 17 εκατ. ευρώ.
Κατ' εξαίρεση, η καταβολή των μειώσεων στους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου 2020. «Επίσης, από τις συντάξεις του μηνός Δεκεμβρίου αναπροσαρμόστηκε, σε εφαρμογή της νομοθετική μας πρωτοβουλίας, η προσωρινή σύνταξη των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα από το 50% στο 70% (αυτοτελώς απασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες) ή στο 80% (μισθωτοί) και μέχρι του προβλεπόμενου ανώτατου ορίου, σύμφωνα με το άρθρο 115 του νόμου 4714/2020» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Τον Δεκέμβρη την σκυτάλη των αναδρομικών παίρνουν όσοι συνταξιοδοτήθηκαν με πάνω από 30 έτη ασφάλισης, κυρίως όσοι έχουν αποχωρήσει από 13 Μαΐου του 2016 και μετά.
Η προσωρινή σύνταξη στα Ταμεία των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα αυξάνεται αναδρομικά από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης κι εφόσον αυτή υποβλήθηκε μετά τον Μάιο του 2016, στο 80% του μέσου μισθού του τελευταίου 12μηνου, έναντι του 50% του μέσου μισθού του τελευταίου 12μηνου, όπως ίσχυε παγίως για τις μη ηλεκτρονικές αιτήσεις.
Η προκαταβολή των συντάξεων του Δεκεμβρίου 2020 γίνεται, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
- Χθες Σήμερα, 24 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Τρίτη, καταβάλλονται οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ) που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
- Σήμερα θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ) που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
Αύριο θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
- Μεθαύριο στις 27 Νοεμβρίου 2020 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass