Πρώτες στη λίστα πληρωμών 2.116 επιχειρήσεις του ν. Λάρισας

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ 9 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ - ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ 4ης ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ - ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6.200 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΩΣ ΧΘΕΣ

Δημοσίευση: 25 Νοε 2020 20:50

Πάνω από 6.200 επιχειρήσεις από τη Θεσσαλία εκ των οποίων οι 2.116 από τη Λάρισας υπέβαλαν μέχρι τώρα αιτήσεις συμμετοχής στον νέο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Ήδη για την ώρα έχουν εκταμιευθεί πάνω από 24 εκατ. ευρώ μόνο για την

Περιφέρεια Θεσσαλίας, δείχνοντας πως ο προϋπολογισμός θα εξαντληθεί πριν φτάσουμε στην καταληκτική προθεσμία της 30ής Νοεμβρίου.
Η κατανομή των πληρωμών στους πρώτους 79.004 δικαιούχους όλης της χώρας επιβεβαιώνει ότι η επιστρεπτέα Νο 4 έχει πυροδοτήσει το ενδιαφέρον στους ελεύθερους επαγγελματίες και στις ατομικές επιχειρήσεις, καθώς περίπου 48.000 από τους δικαιούχους έχουν λάβει ως 3.000 ευρώ και συνολικά περί τα 72 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι για δραστηριότητες που έχουν κατεβάσει ρολά λόγω lockdown, προβλέπονται 2.000 ευρώ άνευ κριτηρίου πτώσης τζίρου. Το δεύτερο στοιχείο, που επιβεβαιώνει ότι η επιστρεπτέα 4 «κουμπώνει» με τις ανάγκες μικρών επιχειρήσεων στους κλάδους που πλήττονται περισσότερο, είναι το ποιοι μοιράστηκαν αυτά τα πρώτα 420 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στις 160.000 επιχειρήσεις της χώρας που μπήκαν πρώτες στην πλατφόρμα και ήταν καφέ, ιδιοκτήτες ταξί, καφενεία, εστιατόρια, ψητοπωλεία, ουζερί, δικηγόροι, λογιστές, κομμωτήρια και καταλύματα.
Τη μερίδα του λέοντος στη Θεσσαλία, εξασφαλίζει για την ώρα η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, με τους πρώτους 2.116 επιχειρηματίες να παίρνουν περίπου 9 εκατ. ευρώ και να ακολουθούν οι 1.875 της Μαγνησίας οι οποίοι παίρνουν 8,6 εκατ. ευρώ, οι 1.142 των Τρικάλων που παίρνουν 3,8 εκατ. ευρώ και οι 1.142 της Καρδίτσας που απορροφούν 3,09 εκατ. ευρώ.
Θυμίζουμε πως οι δικαιούχοι του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μπορούν να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» (https://www.aade.gr/mybusinesssupport) της ΑΑΔΕ αίτηση για τη χορήγηση της ενίσχυσης. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν, πλέον, όλες οι ατομικές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως εάν απασχολούν εργαζόμενους ή διαθέτουν ταμειακή μηχανή, συμπεριλαμβανομένων ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων, υπό την προϋπόθεση ότι παρουσιάζουν μείωση τζίρου 20% τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, και έχουν ελάχιστο τζίρο αναφοράς τα 300 ευρώ. Ειδικά οι επιχειρήσεις των οποίων η δραστηριότητα έχει ανασταλεί με κρατική εντολή ή έχουν έδρα σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον «Ιανό», δικαιούνται να συμμετάσχουν στη χρηματοδότηση, ανεξαρτήτως πτώσης τζίρου.
Το ύψος του ποσού που θα λάβουν οι δικαιούχοι από το χρηματοδοτικό σχήμα θα παρουσιάζεται απευθείας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 προβλέπονται ακόμα ευνοϊκότεροι όροι ως προς τους δικαιούχους και το ύψος της ενίσχυσης, το 50% της οποίας είναι μη επιστρεπτέο, υπό τον όρο διατήρησης του επιπέδου απασχόλησης έως και την 31η/3/2021.
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Η διαδικασία υποβολής της αίτησης ολοκληρώνεται σε 2 βήματα:
* Βήμα 1ο: Συμπληρώνονται τα απαραίτητα στοιχεία εσόδων-εξόδων της επιχείρησης στην εφαρμογή «ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΟΥ» στην πλατφόρμα «myBusinessSupport». Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί κατά τη συμπλήρωση των στοιχείων αυτών, διότι μετά την οριστικοποίησή τους δεν είναι δυνατή η τροποποίησή τους.
* Βήμα 2ο: Μετά την οριστικοποίηση της δήλωσης στην εφαρμογή «ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΟΥ», πρέπει να συμπληρωθεί και να υποβληθεί οριστικοποιημένη αίτηση χορήγησης μέσω της πλατφόρμας «myBusinessSupport», και ειδικότερα μέσω της εφαρμογής «ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 4: ΑΙΤΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ». Σε περίπτωση μη ορθής συμπλήρωσης της αίτησης, η αίτηση τροποποιείται μόνο αυθημερόν.
Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΒΕΛ
Πάντως στην επιστρεπτέα προκαταβολή θα μπορούσαν να ενταχθούν περισσότερες επιχειρήσεις αν δεν υπήρχε το κριτήριο της μείωσης κατά 20% του κύκλου εργασιών στους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο ως προϋπόθεση.
Θυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα το Επιμελητήριο Λάρισας έστειλε πιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του Υπ. Οικονομικών επισημαίνει πως λόγω αυτής της προϋπόθεσης πολλοί δικαιούχοι θα αποκλειστούν και θα αντιμετωπίσουν προβλήματα επιβίωσης. Αυτό που πρότεινε το Επιμελητήριο ήταν να απαλειφθεί το κριτήριο και να διατηρηθεί μόνο εκείνο των ακαθάριστων εσόδων αναφοράς (300 ευρώ), ώστε να τύχουν περισσότερες επιχειρήσεις της λήψης της επιστρεπτέας προκαταβολής 4, καθώς το έχουν μεγάλη ανάγκη».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass