Τη Δευτέρα πληρώνει ο ΟΠΕΚΑ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 26 Νοε 2020 8:09

Την ερχόμενη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου θα πληρώσει ο ΟΠΕΚΑ βοηθήματα και παροχές του Νοεμβρίου. Πρόκειται για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το Επίδομα παιδιού, το Επίδομα γέννησης και τα Προνοιακά επιδόματα ατόμων με αναπηρία. Υπενθυμίζεται πως τα

προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα καταβάλλονται πλέον σε μηνιαία βάση σε όλους τους δικαιούχους και σε σταθερή ημερομηνία.
Σημειώνουμε πως με την επόμενη δόση στους 482.000 περίπου ωφελούμενους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το διπλάσιο ποσό ως έκτακτο κοινωνικό μέρισμα.
Η συγκεκριμένη παροχή ανέρχεται σε 200 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό με προσαύξηση 100 ευρώ για ενήλικα μέλη και 50 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο. Με αυτά τα δεδομένα, μια οικογένεια με δύο παιδιά τον Δεκέμβριο θα λάβει αντί των 400 ευρώ που δικαιούται κανονικά, 800 ευρώ. Τα χρήματα θα καταβληθούν με την μορφή που καταβάλλονται συνήθως, δηλαδή το 50% του ποσού σε προπληρωμένη τραπεζική κάρτα και το υπόλοιπο 50% σε μετρητά στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων.
ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ
Δικαιούχοι του διατροφικού επιδόματος είναι οι νεφροπαθείς, οι μεταμοσχευμένοι νεφροπαθείς, οι μεταμοσχευμένοι καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών καθώς και οι αλλοδαποί και ομογενείς νεφροπαθείς. Οι ήδη δικαιούχοι διατροφικού επιδόματος δεν χρειάζεται να προσκομίζουν δικαιολογητικά στον ΟΠΕΚΑ.
Επίσης, λόγω των ηλεκτρονικών διαδικασιών και διασταυρώσεων δεν απαιτείται πλέον η εμφάνιση με φυσική παρουσία ανά τακτά χρονικά διαστήματα των δικαιούχων διατροφικών επιδομάτων στις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ, όπως συνέβαινε παλαιότερα στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Υγείας. Μέσω ηλεκτρονικών διαδικασιών εξασφαλίζεται πλέον και η αυτόματη διασταύρωση στοιχειωδών δεδομένων (όπως θάνατοι κλπ) ώστε να ελαχιστοποιείται η ανάγκη εμφάνισης με φυσική παρουσία ανά τακτά χρονικά διαστήματα των δικαιούχων αναπηρικών επιδομάτων στις υπηρεσίες
Η Ε΄ΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Όσον αφορά στο επίδομα παιδιού επισημαίνεται πως αφορά στην πέμπτη διμηνιαία δόση. Η συγκεκριμένη πληρωμή αφορά τους μήνες Σεπτέμβριο -Οκτώβριο και υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.
Ήδη έκλεισε προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το Επίδομα Παιδιού 2020 προκειμένου να γίνει η πληρωμή των δικαιούχων. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου. Υπενθυμίζεται ότι, το επίδομα χορηγείται από το πρώτο παιδί και το συνολικό ποσό καθορίζεται από τον αριθμό των εξαρτώμενων παιδιών και την κατηγορία του οικογενειακού εισοδήματος.
Το ποσό του επιδόματος διαμορφώνεται σε μηνιαία βάση στα 70 ευρώ/ 42 ευρώ/ 28 ευρώ για κάθε παιδί (για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος του φορολογούμενου) και στα 140 ευρώ/ 84 ευρώ /56 ευρώ από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί σε μηνιαία βάση. Η έκτη- και τελευταία δόση του Επιδόματος (Νοέμβριου – Δεκεμβρίου) αναμένεται να δοθεί πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass