Ξαφνικός «θάνατος» για τα «ΑΤΤΙΚΑ Αρτοποιεία»

ΑΝΕΣΤΕΙΛΑΝ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2020 20:15

Η οικονομική κρίση που βιώνει τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία αλλά και οι νέες συνθήκες που επιβλήθηκαν στην αγορά εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης έχουν διαφοροποιήσει το σκηνικό που επικρατεί στην αγορά. Μεγάλες και γνωστές επιχειρήσεις,

καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα, χωρίς να κατορθώνουν να αποτρέψουν το μοιραίο... Κάπως έτσι, εντελώς αιφνιδιαστικά για το κοινό αλλά αναπόφευκτα για τους γνωρίζοντες, το κατάστημα της εγχώριας αλυσίδας «ΑΤΤΙΚΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ» ανέστειλε τη λειτουργία του.
Το συγκεκριμένο κατάστημα, της μεγάλης και επώνυμης στον χώρο της εστίασης επιχείρηση, «φωτογράφιζε» το χθεσινό φύλλο της «Ε», προαναγγέλλοντας τον «ξαφνικό θάνατό» της, γράφοντας πως βρίσκεται ένα βήμα πριν από το «λουκέτο».
Η φημολογία πως η επιχείρηση αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της εν μέσω κρίσης, είχε ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, με κύκλους της αγοράς να προϊδεάζουν για την αναστολή λειτουργίας του τοπικού καταστήματος μιας και τα προβλήματα ρευστότητας καθιστούσαν σύμφορη τη συνέχισή της. Σημειώνεται πως το ακίνητο το οποίο μίσθωνε εδώ και πέντε χρόνια στην καρδιά της Λάρισας, επί της Κούμα και Μ. Αλεξάνδρου η αλυσίδα αρτοποιίας, εκμισθωνόταν από την Eurobanak και οι συζητήσεις που φέρεται να έγιναν τελευταίως για τη μείωση του υψηλού για τα σημερινά δεδομένα μισθώματος, δεν τελεσφόρησαν. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση για την αναστολή λειτουργίας από την επιχείρηση αλλά το βέβαιο είναι πως 15 και πλέον εργαζόμενοί της, βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα ανεργίας.
Η εξέλιξη αυτή είναι αντίστοιχη των «Φούρνων ΒΕΝΕΤΗ» που προχώρησε προσφάτως στην αναστολή πέντε καταστημάτων εντός της Αττικής. Οι λόγοι που υποχρεώνουν τις μεγάλες εταιρείες αρτοποιίας σε αυτή τη δυσάρεστη, αλλά αναγκαία επιλογή είναι η εξάπλωση της πανδημίας, η οποία έχει δημιουργήσει τεράστια οικονομικά προβλήματα στην αγορά και στη βιωσιμότητα των επιμέρους καταστημάτων τους αλλά και η άρνηση ορισμένων ιδιοκτητών ακινήτων να αντιληφθούν την σκληρή πραγματικότητα που επέβαλε σε όλους η απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών και να συμφωνήσουν σε μείωση των μισθωμάτων, για όσο διαρκεί η οξύτατη υγειονομική και οικονομική κρίση.
Θυμίζουμε πως οι επιχειρήσεις οργανωμένης εστίασης έχουν ζητήσει να βρεθεί λύση στο θέμα των ενοικίων καθώς δεν καλύπτονται στην πλειονότητά τους από τις φοροελαφρύνσεις που προβλέπονται για όσους ιδιοκτήτες μειώσουν το ενοίκιο, μιας και αυτές αφορούν μόνο στα φυσικά πρόσωπα, ενώ τα ακίνητα στα οποία στεγάζονται τα περισσότερα καταστήματα των αλυσίδων ανήκουν σε εταιρείες – νομικά πρόσωπα. Αυτό, βεβαίως, που τονίζουν επιχειρηματίες του κλάδου είναι ότι ακόμη και στην περίπτωση που γίνεται διαπραγμάτευση, μια μείωση του μισθώματος κατά 10%-20% δεν είναι ικανή να καλύψει τις μεγάλες απώλειες σε τζίρο.
Σημειώνεται πως τα Αττικά Αρτοποιεία ξεκίνησαν την λειτουργία τους το 2012 από τον Πειραιά και λειτουργούσαν με μέθοδο της δικαιοχρησίας (franchise), ενώ συνολικά το δίκτυό τους απαριθμεί περί τα 15 καταστήματα ανά την Ελλάδα, τα οποία λειτουργούσαν και τις Κυριακές. Το ακίνητο πάντως που μισθώνει η εταιρεία και το οποίο όπως προαναφέραμε αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος (περιήλθε στα χέρια της από την πτωχευμένη κατασκευαστική ΑΤΤΙΚΑΤ του Παν. Πανούση), δεν πρόκειται να εκμισθωθεί αλλά θα αξιοποιηθεί από την τράπεζα για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες που θα προσφέρει στους πελάτες της.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass