Ετοιμη η ηλεκτρονική ταυτότητα των κτιρίων

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2021 15:05

Το πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίων είναι ήδη σε κανονική λειτουργία από 1/1/2021.

Ενημερωτικό υλικό διατίθεται στη διεύθυνση https://web.tee.gr/e-building/anakoinoseis/, ενώ από την Πέμπτη 14/1 ξεκινάει και σειρά διαδικτυακών παρουσιάσεων, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιώργος Στασινός. Όπως τόνισε ο κ. Στασινός, «για έναν μήνα, έως και την 31η Ιανουαρίου 2021, το νέο σύστημα λειτουργεί σε προαιρετική βάση, παράλληλα με την ισχύουσα σήμερα διαδικασία. Το διάστημα προσαρμογής διασφαλίζει την ομαλή μετάβαση για τους μηχανικούς και την αποφυγή παύσης των δικαιοπραξιών. Μετά την παρέλευση αυτού του διαστήματος και μετά από σχετική υπουργική απόφαση του ΥΠΕΝ που αναμένεται σχετικά άμεσα, η καταχώριση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου και της Ταυτότητας Αυτοτελούς Διηρημένης Ιδιοκτησία θα είναι υποχρεωτική». Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, «πρόκειται για μια μεγάλη μεταρρύθμιση που άργησε πολύ, καθώς για πρώτη φορά στη χώρα θα αποκτήσουν οι δημόσιοι φορείς, προοδευτικά, πραγματική εικόνα για το δομημένο περιβάλλον της χώρας στη σημερινή, κάθε φορά, πραγματική τους κατάσταση. Είναι μια πάγια επιδίωξη του τεχνικού κόσμου της χώρας και του ΤΕΕ, εδώ και 40 χρόνια περίπου, που γίνεται τώρα, επιτέλους, πράξη».
Προκειμένου να εξοικειωθούν οι μηχανικοί με τον νέο θεσμό και την ηλεκτρονική πλατφόρμα, το ΤΕΕ, όπως έκανε γνωστό, θα πραγματοποιήσει σειρά ενημερωτικών Διαδικτυακών Παρουσιάσεων με θέμα την Ταυτότητα Κτιρίων. Η σειρά ενημερωτικών Διαδικτυακών Παρουσιάσεων ξεκινά άμεσα και η πρώτη παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 14/1/2021 στις 16:00.
Κάθε παρουσίαση θα έχει περιορισμένες θέσεις και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής, ενώ ταυτόχρονα θα μεταδίδεται διαδικτυακά.
Όπως υπογραμμίζει το Επιμελητήριο, όσοι μηχανικοί επιθυμούν να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να συμπληρώσουν το σχετικό αρχείο που θα βρουν στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ και να το αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: e-building-seminar@central.tee.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1