Και τον Φεβρουάριο η πλήρης αναστολή καταβολής ενοικίου

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ *ΠΟΜΙΔΑ: ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΟΙ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2021 8:25

Επεκτείνεται και για τον Φεβρουάριο η πλήρης αναστολή καταβολής ενοικίου από τις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή κατά το α' δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών.


Ειδικότερα, για το λιανεμπόριο, την εστίαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα γυμναστήρια, τον τουρισμό, τις μεταφορές, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα βιβλιοπωλεία και τις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή κατά το α' δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, το μέτρο της πλήρους αναστολής καταβολής του ενοικίου, το οποίο εφαρμόζεται για τον Ιανουάριο, επεκτείνεται και για τον Φεβρουάριο.
Το 80% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος -και όχι επί της απώλειας- θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες από τον προϋπολογισμό, έτσι ώστε να μην έχουν περαιτέρω απώλειες. Με αυτόν τον τρόπο, επιμερίζεται το κόστος του ενοικίου κατά 80% στο κράτος και κατά 20% στον εκμισθωτή. Συνεπώς, η επιχείρηση που αξιοποιεί το ακίνητο δεν θα πληρώσει ενοίκιο τον Φεβρουάριο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.
Επιπλέον, για τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες το 60% του μηνιαίου μισθώματος για τον Φεβρουάριο.
Το μέτρο αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή έως σήμερα 15 Ιανουαρίου. Συμπεριλαμβάνονται όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον, οι επιχειρήσεις της εστίασης, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με διανομή προϊόντων ή/και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, οι επιχειρήσεις των κλάδων πολιτισμού και αθλητισμού, τα γυμναστήρια και άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή. Επιπλέον, εντάσσονται οι επιχειρήσεις του τουρισμού, όπως ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία, και οι υπηρεσίες μεταφορών, καθώς πλήττονται ιδιαίτερα από την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.
Σημειώνεται ότι, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, από μεθαύριο Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ξεκινά η καταβολή του 50% της απώλειας από τη μείωση του μισθώματος του Νοεμβρίου στους λογαριασμούς των δικαιούχων ιδιοκτητών ακινήτων.
Η ΠΟΜΙΔΑ
«Η διαρκής προβολή στα μέσα ενημέρωσης από κάθε αρμόδιο και αναρμόδιο, της μη καταβολής μισθωμάτων από επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή κατά την εορταστική περίοδο του Δεκεμβρίου 2020 μέχρι και σήμερα 15 Ιανουαρίου, έχει ως αποτέλεσμα σημαντικός αριθμός ενοικιαστών άλλων κατηγοριών μισθώσεων, κυρίως των “πληττομένων”, ελευθέρων επαγγελματιών, βιοτεχνιών, αποθηκών κ.λπ. αλλά και μισθωτές κατοικιών, να δηλώνει προς τους εκμισθωτές του ότι δεν προτίθεται να καταβάλει απολύτως τίποτε για τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο 2021» αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ σε σημερινή της επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών.
Η ΠΟΜΙΔΑ ζήτησε στην επιστολή της, μεταξύ άλλων, «πέρα από τη λίστα των κλάδων που είναι κλειστοί με κρατική εντολή και ως εκ τούτου απαλλάσσονται από την καταβολή ενοικίου για το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου, να προβεί στην άμεση έκδοση της απόφασης ορισμού των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου για τους οποίους θα ισχύσει η μείωση του μισθώματος κατά 40%, ώστε να παύσουν οι αμφισβητήσεις και να καταβληθεί εγκαίρως το 60% των μισθωμάτων αυτών».
«Χιλιάδες ιδιοκτήτες βρίσκονται σε απόγνωση ως προς την αντιμετώπιση των τρεχουσών υποχρεώσεών τους, σας ζητούμε για μια ακόμη φορά να επεκταθούν και σε αυτούς -που δυστυχώς δεν διαθέτουν ΚΑΔ όπως όλοι οι άλλοι πληττόμενοι- και όλα τα λοιπά ευεργετικά μέτρα, διευκολύνσεις και μεταθέσεις φορολογικών υποχρεώσεων, ρυθμίσεων κ.λπ. που προβλέπονται για τόσες άλλες κατηγορίες φορολογουμένων, να δοθεί προθεσμία για τη διόρθωση όλων των λανθασμένων δηλώσεων COVID, να εκκαθαριστούν και να εξοφληθούν οι επιστροφές των προηγουμένων μηνών και να καθιερωθεί διαδικασία αυτόματης online επιβεβαίωσης των νέων δηλώσεων COVID ώστε να προκύπτει αμέσως αν ο ενοικιαστής δικαιούται τη μείωση και ο εκμισθωτής την αποζημίωση», αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass