Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2021 8:28

«Οι Κυριακές επιβαρύνουν την υγειονομική κατάσταση»
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΩΑΝ. ΜΟΤΣΙΟΥ ΣΕ ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Με αφορμή τη λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές, 24 και 31 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Ιστορικού Κέντρου, Ιωάν. Μότσιος προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη σημειώνει ότι «με την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

24/01/2021 και 31/01/2021, επιβαρύνεται πάρα πολύ η υγειονομική κατάσταση της χώρας.
Κινδυνεύομε με τρίτο lock down για τα συμφέροντα συγκεκριμένης πολυεθνικής.Η συγκεκριμένη πολυεθνική που εμπορεύεται μόνο εισαγόμενα προϊόντα έχει απαξιώσει τα ελληνικά καταστήματα και έχει απαξιώσει εντελώς την ελληνική παραγωγή.
Κάνετε πολύ μεγάλο λάθος με την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ,επιβαρύνεται χωρίς λόγο και αιτία την υγειονομική κατάσταση της χώρας, δημιουργείτε συνωστισμό που δεν μπορείτε να τον ελέγξετε, καταστρέφεται η χώρα χωρίς λόγο και αιτία για τα συμφέροντα μιας πολυεθνικής η οποία δεν έχει δώσει ούτε μια διαφήμιση στην Ελλάδα, μόνο εισπράττει από την χώρα μας» καταλήγει η επιστολή.

Αδύνατη ακόμη η εξυπηρέτηση των ασφαλιστικών
διαμεσολαβητώνΤο Επιμελητήριο Λάρισας με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές ότι «κατόπιν επικοινωνίας με την αρμόδια υπηρεσία του Πρωτοδικείου πληροφορηθήκαμε ότι το Πρωτοδικείο Λάρισας δεν έχεισυνδεθεί ακόμη στην ηλεκτρονική πύλη www.solon.gov.gr, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή η έκδοση των πιστοποιητικών, που απαιτούνταιγια την εγγραφή, ή τηνδιατήρηση (ανανέωση) της εγγραφής στα τηρούμενα μητρώα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, καθώς η σχετική διαδικασία υποβολής της αίτησης και έκδοσης των πιστοποιητικών (πιστοποιητικό περί μη πτώχευσης, ή περί πτωχευτικής αποκατάστασης και πιστοποιητικό ότι, ο αιτών δεν έχει υποβληθεί σε στερητική ή επικουρική δικαστική συμπαράσταση) μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Οι ενδιαφερόμενοι για τα παραπάνω πιστοποιητικά μπορούν να τα αιτηθούν μέσω του e-mail του Πρωτοδικείου Λάρισας:arxeio.prot@gmail.com και αφού παραλάβουν τα πιστοποιητικά τους να τα προσκομίσουν στο Επιμελητήριο μας ή να τα αποστείλουν στο mitroo@larcci. grμαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά.
Το Επιμελητήριο Λάρισας θα αποστείλει σχετικά διαβήματα προς όλους τους αρμοδίους ώστε να συμπεριληφθεί άμεσα και το Πρωτοδικείο Λάρισας στηνως άνω ηλεκτρονική πλατφόρμα».

 

Διετής σύμβαση εργασίας στον κλάδο των ξενοδοχείων

Τη νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας που διέπει τις εργασιακές σχέσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο συνυπέγραψαν χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), μετά την αποδοχή σχετικής πρότασης μεσολάβησης στο πλαίσιο του ΟΜΕΔ. Η συμφωνία, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΟΞ είναι διετής και ισχύει έως 31/12/2022. Προβλέπει τη διατήρηση των αποδοχών των εργαζομένων στα σημερινά επίπεδα και επιλύει θεσμικά ζητήματα λειτουργικού ενδιαφέροντος για τα ξενοδοχεία.
Η ΠΟΞ χαιρετίζει τη συμφωνία καθώς, όπως αναφέρει, αποδεικνύει πως ο διάλογος μπορεί να δίνει αμοιβαία θετικές λύσεις, ακόμη και μέσα σε μια συγκυρία μεγάλων απωλειών για τα ελληνικά ξενοδοχεία και με σοβαρές αβεβαιότητες για την εξέλιξη και τις επιπτώσεις της πανδημίας στον ελληνικό τουρισμό το 2021.
Στην παρέμβαση του ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος δήλωσε ότι «η συμφωνία αποτυπώνει την κοινή θέληση να προχωρήσουμε μπροστά, μαζί. Οι Έλληνες ξενοδόχοι, από κοινού με τους εργαζόμενους στον κλάδο δίνουμε το παράδειγμα της ευθύνης, μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες των 48 χρόνων που τιμάμε αδιαλείπτως το θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

 

Την Παρασκευή πληρώνονται τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ
Στις 29 Ιανουαρίου 2021, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, όπως είθισται, ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) θα καταβάλει τα εξής επιδόματα:
- Επίδομα παιδιού (Α21)
- Επίδομα γέννησης
- Επίδομα στέγασης
- Επίδομα στεγαστικής συνδρομής ανασφάλιστων υπερηλίκων
- Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
- Προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα
- Επίδομα ομογενών
- Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων
- «Σύνταξη Υπερηλίκων του ν. 1296/1982»
- Επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για τα έτη 2019 και 2020
- «Συνεισφορά Δημοσίου του ν. 4605/2019»
- Συνεισφορά Δημοσίου γιαδανειολήπτες που έχουν πληγεί από τις συνέπειες του κορονοϊού Ν. 4714/2020 (Πρόγραμμα Γέφυρα).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass