Φτιάξτε e-shop με επιδότηση 5.000 ευρώ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ – ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΕΣ - ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2021 9:20

Ξεκίνησε χθες η διαδικασία υποβολής αιτήσεων του προγράμματος επιδότησης από το ΕΣΠΑ για κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop ύψους 5.000 ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που διαθέτουν κατάστημα λιανικής πώλησης. Το ύψος της

επιδότησης στους δικαιούχους ανέρχεται στο 100% -έως 5.000 ευρώ συνολικά- ανά επιχείρηση με σκοπό την ανάπτυξη και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος.
Το πρόγραμμα ΕΣΠΑ e-λιανικό καλύπτει το 100% της δαπάνης για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος και αναμένεται να αφορά αποκλειστικά τον κλάδο του λιανικού εμπορίου. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις λιανεμπορίου, οι οποίες διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά.
Θα πρέπει να έχουν κύρια δραστηριότητα το λιανεμπόριο (ΚΑΔ 47 και Αναλυτικοί αυτού με την εξαίρεση του τομέα της αλιείας και της εμπορίας καπνού και προϊόντων καπνού).
Η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων ορίζεται 31 ημέρες, ήτοι από 22/2/2021 μέχρι και 24/3/2021. Ενδεικτικοί κλάδοι λιανεμπορίου οι οποίοι είναι δικαιούνται την επιδότηση είναι: Καταστήματα πώλησης ενδυμάτων, υποδημάτων, αθλητικού εξοπλισμού, ποδηλάτων, οργάνων γυμναστικής, πώλησης εξοπλισμού ήχου και εικόνας, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, φωτογραφικών, παιχνιδιών, κοσμημάτων, πώλησης επίπλων και ειδών οικιακής χρήσης, ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, λευκών ειδών, φωτιστικών ειδών, χρωμάτων, υδραυλικών, χαρτικών ειδών & βιβλίων, καταστήματα πώλησης λουλουδιών, οπτικών ειδών, μουσικών οργάνων, πώλησης αρωμάτων κ.ά.
ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Οι προϋποθέσεις για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα οι επιχειρήσεις είναι να έχουν συσταθεί έως τις 7/11/2020, να έχουν το ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ (ΚΑΔ 47με την εξαίρεση του τομέα της αλιείας και της εμπορίας καπνού και προϊόντων καπνού) είτε ως κύρια δραστηριότητα, στην έδρα ή στο υποκατάστημα, είτε ως δραστηριότητα με τα μεγαλύτερα έσοδα, να διαθέτουν φυσικό κατάστημα λιανικής πώλησης ειδών, να απασχολούν λιγότερους από 250 εργαζομένους και να έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους για τουλάχιστον μία ημέρα στο διάστημα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά.
Το e-shop θα πρέπει να λειτουργεί σε δύο γλώσσες καθώς και σε περιβάλλον κινητών συσκευών – mobileresponsive, να συνοδεύεται από λογισμικά παραγγελιοληψίας, αποθήκης και ηλεκτρονικών πληρωμών και να διασφαλίζει την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) στο σύνολο των προσφερόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών.
ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
Η χρηματοδότηση για κάθε επιχείρηση θα καλύπτει το 100% της δαπάνης για την κατασκευή ενός νέου e-shop.Με το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το μέγιστο ποσό επιδότησης για μια επιχείρηση λιανικού εμπορίου θα είναι έως 5.000 ευρώ και θα περιλαμβάνει:
* Κατασκευή του e-shop, δηλαδή υπηρεσίες σχεδιασμού, ανάπτυξης/ αναβάθμισης και διαχείρισης ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop συμπεριλαμβανομένων των λογισμικών παραγγελιοληψίας, αποθήκης και ηλεκτρονικών πληρωμών, Φιλοξενία (hosting, collocation).
* Eξυπηρετητές/διακομιστές (server) για τη φιλοξενία εφαρμογών – λογισμικού απαιτούμενου για τη δημιουργία/αναβάθμιση και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, με τα συνοδευτικά στοιχεία του (πληκτρολόγια, οθόνη, κλπ.) και το απαιτούμενο λειτουργικό σύστημα. Επιτρέπεται και η απόκτηση με τη μορφή του Infrastructureas a Service (IAAS).
* Δαπάνες προμήθειας για ηλεκτρονικούς υπολογιστές (Desktop/Laptop).
Άλλος τεχνολογικός εξοπλισμός σχετικός με την δημιουργία/αναβάθμιση και τη λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (π.χ. εξοπλισμός δικτύου, Barcodereaders, εκτυπωτές, κλπ.)
* Ανάπτυξη ή/και πιστοποίηση ψηφιακής πολιτικής ασφάλειας.
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ
Για τη χρηματοδότηση από τη Δράση ΕΣΠΑ «e-λιανικό», απαιτείται η υποβολή Αίτησης Χρηματοδότησης σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ανακοινωθεί με τη δημοσίευση της Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράσης, στην οποία θα επισυνάπτονται τα παρακάτω:
- Κατάσταση ενεργών δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) της επιχείρησης μέσω της ιστοσελίδας gsis.gr
- Παραστατικά προμήθειας εξοπλισμού και υπηρεσιών για τη δημιουργία ή την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού καταστήματος της επιχείρησης.
- Αποδεικτικά στοιχεία της δημιουργίας/αναβάθμισης του ηλεκτρονικού καταστήματος (πχ ηλεκτρονική διεύθυνση).
- Φωτογραφίες του καταστήματος με εμφανή τα στοιχεία ταυτοποίησης και χωροθέτησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass