Oλο τον Μάρτιο εκπτώσεις...

ΝΕΟ SMS ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ *ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2021 21:22

Έτοιμο είναι το Υπουργείο Ανάπτυξης να λάβει απόφαση για παράταση της φετινής εκπτωτικής περιόδου... Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι χειμερινές εκπτώσεις που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα ολοκληρωθούν τυπικά μεθαύριο το Σάββατο 27

Φεβρουαρίου. Ωστόσο με δεδομένο ότι η αγορά σε πολλές περιοχές της χώρας ήταν ουσιαστικά κλειστή, όπως και στη Λάρισα άλλωστε μιας και η επανεκκίνηση της δραστηριότητάς της έγινε τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, θα δοθεί παράταση έως το τέλος Μαρτίου.
Θυμίζουμε πως στη Λάρισα ούτως ή άλλως οι εκπτώσεις λήγουν την επόμενη Παρασκευή 5 Μαρτίου, λόγω της μικρότερης διάρκειας των ενδιάμεσων εκπτώσεων, αλλά η οποιαδήποτε παράταση που θα δοθεί, είναι για τον εμπορικό κόσμο ευπρόσδεκτη.
«Λόγω των έκτακτων συνθηκών που αντιμετωπίζει το εμπόριο και εξαιτίας της συσσώρευσης μεγάλων ποσοτήτων αδιάθετου αποθέματος, ειδικά στα προϊόντα μόδας, ο εμπορικός κόσμος ζητάει την παράταση των τακτικών χειμερινών εκπτώσεων. Η παράταση της εκπτωτικής περιόδου θα δώσει μια νέα ανάσα στην αγορά για να ξεστοκαριστούν χειμερινά είδη με την προσφορά χαμηλότερων τιμών», σχολιάζει στην «Ε» ο πρόεδρος του ΕΣΛ Χαρ. Παπαδόπουλος.
ΝΕΟ ΠΕΝΤΑΨΗΦΙΟ SMS
Στο μεταξύ μια καινούρια εφαρμογή με άλλο πιθανό 5ψήφιο νούμερο που θα αφορά μόνο στο λιανεμπόριο και στις αγορές των πολιτών -και δεν θα έχει σχέση με το 13033 που παραμένει αυτούσιο- και θα έχει χρονικό περιορισμό, ετοιμάζεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Σήμερα να θυμίσουμε η μετακίνηση για ψώνια, γίνεται με την αποστολή SMS με την επιλογή «2» και εντός δύο ωρών και χωρίς τη μέθοδο του click away. Ο καταναλωτής οφείλει απλά να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του. Πλέον το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο οι αγορές στα καταστήματα να γίνονται με sms σε νέο πενταψήφιο αριθμό (το 13032) και χρονικό περιορισμό μέχρι 3 ώρες. Και όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση η Λάρισα να παραμένει εκτός των «κόκκινων» επιδημιολογικά περιοχών. Γιατί μόνο έτσι η λειτουργία της αγοράς θα έχει τα χαρακτηριστικά κάποια κανονικότητας, ειδάλλως οι συνθήκες θα διαφοροποιηθούν άρδην...
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ
Στο μεταξύ ο εμπορικός κόσμος πιέζει το Υπ. Οικονομικών να προβεί στην κατάργηση τόσο της προκαταβολής φόρου όσο και του τέλους επιτηδεύματος. Όπως επισημαίνουν οι έμποροι η δυσμενής συγκυρία για την αγορά και την οικονομία επιβάλλει πλέον τολμηρά βήματα αναδιάταξης του οικονομικού περιβάλλοντος, μέσα από δραστικά μέτρα που θα απαλλάσσουν τον επιχειρηματικό κόσμο από βαρίδια του παρελθόντος και θα διασφαλίζουν την τόνωση της ρευστότητάς του. Η κατάργηση των δύο φορολογικών επιβαρύνσεων αποτελεί καθολικό και δίκαιο αίτημα του εμπορικού κόσμου. Ειδικά το τέλος επιτηδεύματος αποτελεί ένα άδικο και παρωχημένο μέτρο, πόσο μάλλον σήμερα που δεν είναι δυνατόν επιχειρήσεις που μένουν κλειστές με κρατική εντολή, να καταβάλλουν ειδικό τέλος για ένα επιτήδευμα το οποίο δεν ασκούν».
Για το θέμα αυτό έστειλε προ ημερών η ΕΣΕΕ επιστολή στον κ. Σταικούρα ζητώντας μάλιστα στην περίπτωση που η κατάργηση του τέλους δεν θα είναι εφικτή, να μειωθεί κατά το ποσοστό που αντιστοιχεί στους μήνες που η κάθε επιχείρηση έμεινε κλειστή λόγω της πανδημίας.
Να θυμίσουμε πάντως πως το Υπ. Οικονομικών στην προσπάθεια να λύσει τον «βρόχο» των υποχρεώσεων που συσσωρεύονται εν μέσω της πανδημίας έχει επεκτείνει την αναστολή πληρωμών φορολογικών υποχρεώσεων καθώς και δόσεων ρυθμισμένων οφειλών.
Ενδεικτικά για οφειλές βεβαιωμένες στις εφορίες που δεν τελούν σε καθεστώς ρύθμισης η περίοδος αναστολής είσπραξης από 30 Απριλίου παρατάθηκε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Προς αυτή την κατεύθυνση το Υπ. Εργασίας παρέτεινε έως το τέλος του χρόνου την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών, για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, που αφορούσαν στην πρώτη περίοδο της καραντίνας και για τις οποίες είχε δοθεί παράταση πληρωμής μέχρι τις 30 Απριλίου 2021.
ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ
Οι παρεμβάσεις των δύο Υπουργείων δίνουν μεν «τις αναγκαίες «ανάσες» αλλά δεν αρκούν, επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος. «Η οκτάμηνη παράταση στις φορολογικές υποχρεώσεις των πληττόμενων κλάδων ήταν απολύτως επιβεβλημένη αλλά θα πρέπει να ενταχθούν και οι βεβαιωμένες οφειλές του 2020 (για τη χρήση του 2019) που αφορούν στον ΕΝΦΙΑ και στον φόρο εισοδήματος. Επιπλέον, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΕΣΛ η αναστολή των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών υποχρεώσεων είναι μεν ευπρόσδεκτες χρειάζεται όμως απαραιτήτως να συμπληρωθούν με απόφασή του για αναστολή έως το τέλους του έτους και των εκκαθαρισμένων οφειλών του 2019. Και αυτό γιατί χιλιάδες επαγγελματίες με χρεωστικό υπόλοιπο πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση τους για αυτές τις οφειλές στις 31 Μαρτίου, απαίτηση που είχε προϋπολογιστεί το περασμένο φθινόπωρο, με βάση τελείως διαφορετικών προβλέψεων για την πορεία της πανδημίας. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των τρεχουσών ασφαλιστικών υποχρεώσεων προτείνουμε να επανέλθει η μείωση κατά 25% που ίσχυσε στο πρώτο lockdown για την έγκαιρη καταβολή τους» συμπλήρωσε...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass