Τέλος χρόνου για τέλη κυκλοφορίας

ΛΗΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ Ή ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2021 8:40

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας 2021 μετά και τη δίμηνη παράταση που έχει δοθεί. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων αν δεν θέλουν να τα πληρώσουν θα πρέπει να καταθέσουν τις πινακίδες τους στην ψηφιακή πλατφόρμα myCAR. Σε περίπτωση που δεν

πληρωθούν εμπρόθεσμα τα τέλη ενεργοποιούνται πρόστιμα, τα οποία μάλιστα είναι τσουχτερά καθώς ισούνται με το διπλάσιο της αξίας τους. Τα τέλη μπορούν να πληρωθούν με τον QR κωδικό που διαθέτουν τα ειδοποιητήρια, μέσω web banking ή με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και ΕΛΤΑ.
Οι κάτοχοι οχημάτων που θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν ηλεκτρονικά σε ειδική πλατφόρμα αίτηση ακινησίας του ΙΧ τους, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ με το όνομα, myCAR που έχει τεθεί σε λειτουργία πριν το τέλος του έτους. Η ηλεκτρονική «κατάθεση» πινακίδων κυκλοφορίας ΙΧ θα γίνεται με λίγα κλικ στον υπολογιστή, το laptop ή το smartphone. O φορολογούμενος δηλώνει τα στοιχεία της διεύθυνσής του (οδός, αριθμός, πόλη) αλλά και το σημείο ακινητοποίησης του οχήματος, ενώ θα κρατάει στο σπίτι του τόσο την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος όσο και τις πινακίδες. Από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης έχει προχωρήσει σε δήλωση ακινησίας του οχήματος, απαγορεύεται να το μετακινήσει, και σε διαφορετική περίπτωση θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο τριπλασιάζεται, ενώ θα αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης για τρία χρόνια. Επίσης όχημα το οποίο θα εντοπίζεται σταθμευμένο σε διαφορετικό σημείο από αυτό το οποίο έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική ακινησία θα θεωρείται ότι κυκλοφόρησε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass