Τα «κλειδιά» για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων της περιφέρειας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕΒ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2021 8:01

Με τη φιλοξενία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτ. Ελλάδας (ΣΕΒΠΕΔΕ) πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνάντηση των Γενικών Διευθυντών των Περιφερειακών Βιομηχανικών Συνδέσμων μελών του ΣΕΒ, στην Πάτρα την περασμένη εβδομάδα. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η ανάγκη

ενεργοποίησης των επιχειρήσεων για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και των τοπικών κοινοτήτων, ενώ τέθηκαν από τους βιομηχανικούς συνδέσμους οι κοινές προτεραιότητες για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων της περιφέρειας, που είναι:
* Η άμβλυνση των επιπτώσεων της πανδημίας και η στήριξη της ρευστότητας των μικρότερων επιχειρήσεων στην περιφέρεια.
* Η επίσπευση μεταρρυθμίσεων στη χωροταξία και τις αδειοδοτήσεις στη μεταποίηση, με στόχο τη διευκόλυνση και προσέλκυση επενδύσεων στην περιφέρεια.
* Ο εξορθολογισμός του κόστους ενέργειας σε ολόκληρη την Επικράτεια.
* Η ετοιμότητα των επιχειρήσεων να αξιοποιήσουν παραγωγικά τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ, με άξονες τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την καινοτομία και την κυκλική οικονομία.
* Η ανάπτυξη τεχνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες σε κάθε περιφερειακό οικοσύστημα για την καλύτερη σύνδεση μεταξύ παραγωγής και αγοράς εργασίας.
* Ο εκσυγχρονισμός των περιφερειακών υποδομών που εξυπηρετούν τις ανάγκες της τοπικής βιομηχανίας, με έμφαση στις συνδέσεις των ΒΙΠΕ με τα κεντρικά δίκτυα υποδομών και τις εμπορικές πύλες της χώρας.
Στη συζήτηση συμμετείχε ο ΕΓΔΙΧ Φώτης Κουρμούσης, που αναφέρθηκε στο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων προς το δημόσιο και τις τράπεζες και η Δρ Φαίη Μακαντάση, επικεφαλής ερευνών της διαΝΕΟσις, παρουσιάζοντας έρευνα για την αγορά ενέργειας στην Ελλάδα. Στις συναντήσεις συμμετείχαν από τον ΣΘΕΘ η κα Ελενα Καματέρη, και γενικοί διευθυντές του ΣΒΘΣΕ, Στ. Ελλάδας (ΣΒΣΕ), Πελοποννήσου και Δυτ. Ελλάδας (ΣΕΒΠΕΔΕ), Αττικής και Πειραιά (ΣΒΑΠ) και του ΣΕΒ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass