«Τετράμηνη παράταση σε φορολογικές υποχρεώσεις»

ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΕΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΙΚ

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2021 15:40

Τη συμπλήρωση του άρθρου 93 του Ν. 4764/2020, με τις περιπτώσεις σοβαρής ασθένειας λογιστή- φοροτεχνικού ή θανάτου, ώστε σε αυτές να δίνεται η δυνατότητα παράτασης της υποβολής των φορολογικών και ασφαλιστικών δηλώσεων των πελατών τους έως τέσσερις μήνες, προτείνει -με επιστολή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς- ο

πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας. Η παράταση αυτή προτείνεται να χορηγείται ανάλογα με τη σοβαρότητα του νοσήματος και μετά από πιστοποίηση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής. Η παρέμβαση αυτή του προέδρου του ΟΕΕ προέκυψε από το γεγονός ότι ο Φορέας έχει γίνει δέκτης πολλών διαμαρτυριών, δεδομένου ότι, μέχρι σήμερα, δεν έχει ακόμη εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ και δεν έχουν δοθεί διευκρινιστικές οδηγίες προς τις αρμόδιες δημόσιες αρχές σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 93.
Υπενθυμίζεται ότι σκοπός της συγκεκριμένης ρύθμισης ήταν να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα, που είχε εντοπισθεί από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού, όταν λογιστές-φοροτεχνικοί που είχαν νοσήσει με Covid-19, δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους, εντός συγκεκριμένων προθεσμιών, με αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα στους πελάτες τους αλλά και στις εταιρείες που εργάζονται ως μισθωτοί. Επίσης, υπήρξε σοβαρό πρόβλημα και στις περιπτώσεις θανάτων λογιστών- φοροτεχνικών, όπου έπρεπε από τους πελάτες τους να εξουσιοδοτηθεί άλλος λογιστής-φοροτεχνικός για την υποβολή των πάσης φύσεως δηλώσεών τους, μέσα σε επίσης ασφυκτικές προθεσμίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1