Αυξήσεις ...σχεδόν στα πάντα

ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΟΥΝ ΤΑ Σ/Μ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2021 8:37

Να απορροφήσουν τις αναμενόμενες αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης από τους εκπροσώπους αλυσίδων σούπερ μάρκετ κατά την τηλεδιάσκεψη που είχαν χθες. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου,

συζήτησαν το θέμα της αύξησης των τιμών στο «καλάθι της νοικοκυράς», χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένες τιμές συγκεκριμένων προϊόντων καθώς αυτό απαγορεύεται από το περί του Ανταγωνισμού Δίκαιο, αλλά με υπόμνηση της νομοθεσίας περί καρτέλ και αθέμιτου κέρδους εν μέσω πανδημίας. Διευκρίνισε ότι δεν ζητά να προκαλέσουν ζημιά στις επιχειρήσεις τους από την απορρόφηση των αυξήσεων, γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε ανεργία, χρεοκοπίες και καταστροφή. Ακόμη, αναφέρεται ότι η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και πρέπει να δράσουμε όλοι μας υπέρ του καταναλωτή.
Νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στο Σκάι τόνισε ότι οι περισσότερο ανταγωνιστικές επιχειρήσεις έχουν μια ευκαιρία να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές τους και να έχουν περισσότερη πελατεία. Διευκρίνισε ότι δεν ζητά να προκαλέσουν ζημιά στις επιχειρήσεις τους από την απορρόφηση των αυξήσεων, γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε ανεργία, χρεοκοπίες και καταστροφή.
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι πρόκειται για έναν «εισαγόμενο πληθωρισμό» καθώς παγκοσμίως αυξάνονται οι τιμές «σχεδόν στα πάντα». Ειδικότερα ανέφερε ότι χθες το αλουμίνιο έφτασε στην υψηλότερη τιμή στην ιστορία πώλησής του, η τιμή των ρύπων έφτασαν σε ιστορικό υψηλό ενώ έχει δεκαπλασιαστεί η ναύλωση κοντέινερ από την Κίνα σε 13.000 σε σχέση με οκτώ μήνες πριν που κόστιζε 1.300. Επίσης έχουν αυξηθεί παγκοσμίως οι τιμές σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο, καλαμπόκι και καφέ. Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε την εκτίμηση ότι η οξεία αύξηση των τιμών παγκοσμίως θα κρατήσει έως τις γιορτές των Χριστουγέννων, επικαλούμενος στοιχεία από τον επικεφαλής του ΚΕΠΕ Παναγιώτη Λιαργκόβα αλλά και τις προβλέψεις των περισσότερων οικονομολόγων.
ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ
Η κυβέρνηση συμπλήρωσε, θα λάβει όλα τα μέτρα που μπορεί και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να κερδοσκοπήσει. «Κανένας δεν πρέπει να διανοηθεί ότι πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία της αυξήσεως των διεθνών τιμών και του αναμενομένου πληθωρισμού για να πάει να βγάλει «καπέλο» παραπάνω χρήμα. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει κανένας», διεμήνυσε ο υπουργός. Πρόσθεσε ότι έως το τέλος του χρόνου ισχύει νόμος για να μην αυξηθεί το περιθώριο κέρδους περισσότερο από όσο ήταν την περίοδο πριν τον κορονοϊό. «’Αρα και τα θεσμικά εργαλεία έχουμε, και ελέγχους κάνουμε, και πρόστιμα βάζουμε», σημείωσε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass