Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα οι έμποροι

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ - ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΕΜΕΘ - ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΩΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. - ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΥΣ

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2021 21:18

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα, με νέα διοίκηση, ανανεωμένη κατά το 1/3 και διάθεση ανάληψης συντονισμένων πρωτοβουλιών ανάδειξης των προβλημάτων της αγοράς και της τοπικής επιχειρηματικότητας, ο εμπορικός κόσμος της Λάρισας γύρισε μια ακόμη σελίδα στην ιστορία του... Μιας αναμέτρησης που χαρακτηρίστηκε από την αθρόα συμμετοχή των μελών, τη σύσταση για πρώτη φορά της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, την αύξηση της δυναμικής των δύο παραδοσιακών παρατάξεων, αλλά και τις καταγγελίες, περί νόθευσης της εκλογικής διαδικασίας, των ηττημένων...


Σε κάθε περίπτωση οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων εκτελεστικών του οργάνων αποτελούν από προχθές παρελθόν και το νέο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο, ανανεωμένο με τρία νέα πρόσωπα, είναι έτοιμο με υπευθυνότητα και αισιοδοξία να συνεχίσει την τεκμηριωμένη του παρέμβαση προς την Πολιτεία, να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στην εθνική προσπάθεια για οριστική «αλλαγή σελίδας», μετά από δέκα χρόνια λιτότητας και δύο χρόνια πανδημικής κρίσης... Χθες, μετά από την τριήμερη εκλογική διαδικασία, που διήρκησε από την περασμένη Τρίτη 21 έως και την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, στη διάρκεια της οποίας πιστοποιήθηκε η έντονη ενεργοποίηση των μελών στα κοινά, κυρίως λόγω της βαθιάς κρίσης που πλήττει την αγορά, ο σύλλογος ανακοίνωσε επισήμως τα ονόματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις και τις νέες ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν.
ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ.
Όπως ανακοινώθηκε για το 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο, ψήφισαν συνολικά 1.000 μέλη (805 με φυσική παρουσία και 195 μέσω της e-ψηφοφορίας) κατά 64% περισσότερα σε σχέση με τις εκλογές του 2017. Έγκυρα βρέθηκαν 975 και άκυρα-λευκά 25. Βάσει των αποτελεσμάτων ο συνδυασμός «Εμπόριο -Ανάπτυξη» που ήταν και το φαβορί της αναμέτρησης έλαβε 573 ψήφους (ποσοστό 58,77%) και έξι έδρες κρατώντας και στο νέο διοικητικό συμβούλιο την πλειοψηφία των εδρών. Από τον συνδυασμό στο νέο ΔΣ θα είναι κατά σειρά ψήφων οι Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, Γιαννακόπουλος Αθανάσιος, Γαβρογιάννης Αθανάσιος, Γκουντέλος Κωνσταντίνος, Φιλιππόπουλος Χρήστος και Ευσταθίου Κωνσταντίνος. Εξ αυτών οι Γιαννακόπουλος, Γαβρογιάννης και Γκουντέλος είναι το νέο «αίμα» που εισέρχεται στο Δ.Σ. Από τους υποψηφίους που ήταν στην προηγούμενη διοίκηση δεν κατάφερε να εκλεγεί ο Αθ. Μαργαρίτης.
Η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» για το Δ.Σ. έλαβε 342 ψήφους (ποσοστό 35,08%) και διατήρησε τις 3 έδρες και στο νέο Δ.Σ., όπου θα ξαναβρίσκονται οι Περικλής Καζαντζίδης, Αγησίλαος Τριγάζης και Γεώργιος Καραβίδας.
Ο συνδυασμός της «Αδέσμευτης Κίνησης Λαρισαίων Εμπόρων Παραγωγικής Ανασυγκρότησης» «ΑΚΛΕΠΑ» του Δημ. Μητσιούλη, ο οποίος απαρτιζόταν από 9 άτομα κατάφερε και πήρε, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικράτησαν όπως κατήγγειλε, 25 ψήφους (ποσοστό 2,56%). Ένα ποσοστό που τον θέτει εκτός Δ.Σ. και εκτός συλλόγου αφού όπως δήλωσε, αυτοδιαγράφεται... Ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Μανώλης Παπανικολάου, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές ανήκε στο δυναμικό της παράταξης Χαρ. Παπαδόπουλου, πήρε 35 ψήφους και ποσοστό 3,59% πετυχαίνοντας μια αξιοπρεπή παρουσία που θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν συνέβαιναν, όπως άφησε να εννοηθεί, κάποια παράδοξα και αλλόκοτα γεγονότα. Ούτε όμως και αυτός κατάφερε να μπει «σφήνα» στις δύο μεγάλες παρατάξεις . Παρενθετικά να αναφέρουμε πως το νέο Δ.Σ. θα συγκροτηθεί σε σώμα την ερχόμενη εβδομάδα.
ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ
Οι σταυροί που έλαβαν οι υποψήφιοι του συνδυασμού «ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» για το ΔΣ είναι: Παπαδόπουλος Χαράλαμπος 541, Βούλτσος Μάριος 49, Γαβρογιάννης Βασίλειος 341, Γιαννακόπουλος Αθανάσιος 396, Γκαμαλέτσος Αθανάσιος 37, Γκουντέλος Κωνσταντίνος 329, Γιογλάρης Τηλέμαχος 31, Δημοβέλης Ελευθέριος 241, Ευσταθίου Κωνσταντίνος 348, Καλδερών Σάρα 35, Καματέρη Γρηγορία 151, Καρδάρα Ευαγγελία 63, Κατσούρα Βασιλική 112, Κολοβέτσιου Ευτυχία 59, Κουτζεκλίδου Αικατερίνη 92, Μανώλα Όλγα 46, Μαργαρίτης Αθανάσιος 195, Μπαρτζώκης Νικόλαος 37, Παπακωνσταντίνου Χρήστος 60, Ρουκάς Δημήτριος 49, Τάκας Γεώργιος 18, Τσιούπρος Βασίλειος 17 και Φιλιππόπουλος Χρήστος 344.
Οι σταυροί που έλαβαν για το Δ.Σ. οι υποψήφιοι της «ΑΣΕ» είναι: Αναπλιώτης Θοδωρής 31, Βαβλέκης Σωτήριος 23, Βαΐτση Ευαγγελία 30, Βουλάγκας Χρήστος 17, Βουλαλά Ελένη 19, Βράκας Αθανάσιος 49, Γιασάρης Γρηγόριος 46, Γίτσης Αιμιλιανός 23, Γκαρέλιας Νικόλαος 36, Γκρίμπας Βασίλειος 43, Δημερά Βασιλική-Ειρήνη 27, Ζεμπελτζής Ευάγγελος 38, Καζαντζίδης Περικλής 218, Καλαμπαλίκη Περσεφόνη 29, Καραβίδας Γεώργιος 159, Καρατέγος Δημήτριος 98, Κρίκης Πέτρος 83, Λούγγου Μαρία 29, Μαυρογιάννης Άγγελος 21 , Μπαρλαγιάννης Γεώργιος 20, Μπάσμπα Διαμάντω 29, Μπλιούμπας Δημήτριος 22, Νιαβή Νίκη 35, Ντούμα Βάσω 25 , Πλασταράς Στέφανος 42, Σερδένης Απόστολος 55, Σταμουλάκη Μαριάνθη 29 και Τριγάζης Αγησίλαος 192.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΜΕΘ
Για την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας (ΟΕΜΕΘ), ψήφισαν συνολικά 896 μέλη. Λόγω του αυξημένου αριθμού των μελών που συμμετείχε στη διαδικασία οι έδρες των δύο συνδυασμών ήταν περισσότερες. Έτσι το «Εμπόριο Ανάπτυξη» παίρνοντας 496 ψήφους βγάζει 19 αντιπροσώπους, πέντε περισσότερους από τις εκλογές του 2017. Οι αντιπρόσωποι του συνδυασμού στην ΟΕΜΕΘ θα είναι οι: Χαρ. Παπαδόπουλος, Βούλτσος Μάριος, Γαβρογιάννης Βασίλειος, Γενιτσεφτής Χρήστος, Γιαννακόπουλος Αθανάσιος, Γκουντέλος Κωνσταντίνος, Δημοβέλης Ελευθέριος, Ευσταθίου Κωνσταντίνος, Καγκελάρης Νικόλαος, Λιάγκουρα Ελένη, Καματέρη Γρηγορία, Καρδάρα Ευαγγελία, Κατσούρα Βασιλική, Κουτζεκλίδου Αικατερίνη, Λιάγκουρα Ελένη, Μαργαρίτης Αθανάσιος, Παπακωνσταντίνου Χρήστος, Πουρσανίδης Ιωάννης, Τσαπλές Γεώργιος και Φιλιππόπουλος Χρήστος.
Η «ΑΣΕ» πήρε 298 ψήφους και βγάζει 11 αντιπροσώπους, 5 επιπλέον και αυτή σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές. Οι αντιπρόσωποι του συνδυασμού στην ΟΕΜΕΘ θα είναι οι: Βαΐτση Ευαγγελία, Βράκας Αθανάσιος, Γιασάρης Γρηγόριος, Γκρίμπας Βασίλειος, Ζεμπελτσής Ευάγγελος, Καζαντζίδης Περικλής, Καραβίδας Γεώργιος, Καρατέγος Δημήτριος, Κρίκης Πέτρος, Πλασταράς Στέφανος και Τριγάζης Αγησίλαος.
Ο συνδυασμός «ΑΚΛΕΠΑ» πήρε 23 ψήφους και ο ανεξάρτητος Μαν. Παπανικολάου 22, χωρίς να καταφέρουν να εκλέξουν αντιπρόσωπο για την ΟΕΜΕΘ. Για την ιστορία επισημαίνουμε πως οι εκλογές για την ανάδειξη νέα διοίκησης στην ΟΕΜΕΘ θα διεξαχθούν την Κυριακή 24 Οκτωβρίου. Από τις εκλογές αυτές θα προκύψουν οι εκπρόσωποι για την ΕΣΕΕ, οι εκλογές της οποίας προγραμματίζονται για τις αρχές Δεκεμβρίου.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ
Όπως είναι επόμενο η αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών από νικητές και ηττημένους έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί δείχνουν και τη στάση που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια. Από προχθές ο επικεφαλής της πλειοψηφούντος συνδυασμού Χαρ. Παπαδόπουλος είχε δώσει το στίγμα των προτεραιοτήτων του, τονίζοντας πως η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του θα είναι πηγή δύναμης για την επερχόμενη δύσκολη συνέχεια. Η εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές ενισχύει τον θεσμικό ρόλο του ΕΣΛ, και θα συνεχίσουμε με αισιοδοξία την τεκμηριωμένη μας παρέμβαση προς την Πολιτεία, αναδεικνύοντας τα προβλήματα της αγοράς και των ανθρώπων της».
ΑΣΕ: ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ
Την ικανοποίηση για το αποτέλεσμα των εκλογών εξέφρασε ο επικεφαλής του συνδυσμού «Αγωνιστική Συνεργασίας Εμπόρων» Περικλής Καζαντζίδης. «Η ΑΣΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες μικρούς έμπορους που την στήριξαν και με την ψήφο τους, τονίζει, με την παράταξη να καταγράφει άνοδο σε ψήφους και σε ποσοστό παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της έδωσαν τα «ρέστα» τους για να μην καταγράφουν οι πραγματικές διαθέσεις των μικρών έμπορων. Δηλώνουμε ξανά ανοικτά ότι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των συμφερόντων των μικρών έμπορων κόντρα στην κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα, που τα δίνουν όλα στα μονοπώλια για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία τους. Δεν εγκλωβιζόμαστε σε αυταπάτες και αφηγήματα ότι όλες οι επιχειρήσεις είμαστε το ίδιο. Ξέρουμε καλά ότι τα δικά μας συμφέροντα δεν ταυτίζονται με τη «δίκαιη» ανάπτυξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Μαζικοποιούμε και Ισχυροποιούμε τους αγώνες μας! Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι απέναντι σε αυτούς που μας θέλουν σκυμμένους».

MITSIOYLHS.jpg

ΜΗΤΣΙΟΥΛΗΣ: ΑΥΤΟΔΙΑΓΡΑΦΟΜΑΙ...
Με μια ανακοίνωση σε σκληρό και απαγγελτικό ύφος, που αφήνει ξεκάθαρες υπόνοιες για νόθευση της πραγματικής βούλησης του εμπορικού κόσμου της Λάρισας, υποδέχτηκε το αποτέλεσμα της κάλπης ο επικεφαλής της «ΑΚΛΕΠΑ» Δημ. Μητσιούλης. «Φοβήθηκαν τις προγραμματικές μας θέσεις που αναπτύξαμε δημοσίως με τον λόγo μας για το εμπόριο - ανάπτυξη π.χ. την κατάργηση του ΤΕΡΕΣΙΑ» τονίζει για να προσθέσει πως «κινητοποίησαν όλους τους κομματικούς μηχανισμούς των απάτριδων αχυράνθρωπων. Τώρα εξηγείται γιατί χρειάστηκαν τρεις μέρες για την ψεύτικη διαδικασία. Επίσης καταγγέλλω το Δ.Σ. του ΕΣΛ για την παράνομη εγγραφή των επαγγελμάτων που ποτέ δεν ήταν μέλη του ΕΣΛ πριν από 20 μέρες της διαδικασίας. Όπως αλουμινάδες, κομμωτήρια, γυμναστήρια, νύχια κτλ. Σύνολο αυτών 600 μέλη. Γράφτηκαν χωρίς να ενημερωθεί κανείς. Επομένως το 70% της παραπάνω συμμετοχής των μελών από τις προηγούμενες εκλογές δεν ήταν οι γνήσιοι έμποροι της Λάρισας που περιμέναμε αλλά αυτοί που εγγράφηκαν τις τελευταίες μέρες. Θεωρώ ότι αυτές οι εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας είναι άκυρες αλλά αν ισχύσει το παράδοξο αποτέλεσμα, το σπορ είναι ΕΜΠΟΡΙΟ/ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΚΟΜΜΑΤΑ 0-9. Γι’ αυτόν τον λόγο αυτοδιαγράφομαι από τον ΚΕΣΛ».

PAPANIKOLAOY.jpg

ΑΙΧΜΕΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
«Αναμφίβολα το αποτέλεσμα με ικανοποιεί και αποτελεί μια προσωπική επιτυχία, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικράτησαν στη φετινή αναμέτρηση και του μικρού αγώνα που έκανα», τονίζει στην «Ε» ο ανεξάρτητος Μανώλης Παπανικολάου, αφήνοντας αιχμές για το αδιάβλητο της διαδικασίας... «Ευχαριστώ όσους με τίμησαν με την ψήφο τους αλλά αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι οι παραδοξότητες που σημειώθηκαν. Η αναγγελία των εκλογών έγινε εντός του Αυγούστου, όταν η πλειοψηφία των εμπόρων απουσιάζει σε διακοπές, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε μια αθέμιτη καταγραφή νέων μελών, σε βάρος των παλαιών. Ενεγράφησαν δωρεάν νέα μέλη ενώ τα παλιά, που είχαν οφειλές από συνδρομές, θα έπρεπε να καταβάλουν ένα ποσό για να έχουν δικαίωμα ψήφου». Δεν είναι καινοφανής τέτοια τακτική», αναρωτήθηκε, προσθέτοντας πως υπήρξε και ελλιπής ενημέρωση για τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. «Δεσμεύομαι ωστόσο πως θα παρακολουθώ από κοντά τις εξελίξεις και τα πεπραγμένα του νέου Δ.Σ. και θα παρεμβαίνω σε κάθε θέμα που αφορά και θα απασχολεί τον εμπορικό κόσμο της περιοχής, τιμώντας την εμπιστοσύνη αυτών που με τίμησαν με την ψήφο τους».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass