«Οι κερδοσκόποι αλωνίζουν την αγορά»

ΤΟ ΙΝΚΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΑΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΟΡΩΝ

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2021 8:22

Αισχροκέρδεια καταγγέλλει το ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος σημειώνοντας πως η ακρίβεια καλπάζει από τον Σεπτέμβριο του 2020, δηλαδή εν μέσω υγειονομικής κρίσης κάποιοι κερδοσκόποι αλωνίζουν την αγορά.


Σε επιστολή προς τον πρωθυπουργό ζητά να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα, μείωση ή και απαλλαγή συντελεστή ΦΠΑ σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων όπως νερό, ψωμί, γάλα, νερό ύδρευσης, ρεύμα, και ζωοτροφών καθώς φυτοφάρμακα λιπάσματα, προκειμένου να ανακουφιστούν οι καταναλωτές.
Ειδικότερα στην επιστολή επισημαίνονται τα εξής: «Ως ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος λαμβάνουμε κάθε μέρα εκατοντάδες τηλέφωνα καταναλωτών και διαμαρτυρόμαστε για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στην αγορά της Ελλάδας.
Βασικά καταναλωτικά αγαθά στα ύψη, όπως ψωμί από 1,60 το κιλό στα 2,20 το κιλό φρούτα και λαχανικά έως 130% επάνω σε σχέση με το 2020. Από έρευνα που κάνουμε ως ΙΝΚΑ στην αγορά διαπιστώθηκε ότι αυξήσεις υπάρχουν παντού όπως οικοδομικά υλικά 40% , ηλεκτρικά 35% , ηλεκτρονικά 35%, ρούχα 30% , υποδήματα 35% , παροχές υπηρεσιών, εστιατόρια, καφέ, καύσιμα 25%, τουριστικές περιοχές πανάκριβες έφτασε να πωλείται το σουβλάκι πίτα γύρος στα 4 ,60 το ένα. Τα καύσιμα ξεπέρασαν τα 2 ευρώ το λίτρο η απλή βενζίνη, η σούπερ αμόλυβδη βενζίνη έφτασε στα 2, 27 το λίτρο. Η ακρίβεια καλπάζει από τον Σεπτέμβριο του 2020 δηλαδή εν μέσω υγειονομικής κρίσης κάποιοι κερδοσκόποι αλωνίζουν την αγορά.
Ως καταναλωτές προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τον covid -19 όμως όπως καταλαβαίνετε είναι αδύνατο να ξεπεράσουμε και την αισχροκέρδεια ορισμένων επαγγελματιών. Φωνάζουμε συνέχεια από τις αρχές του έτους 2021 για την επερχόμενη ακρίβεια στην αγορά. Δυστυχώς κανείς δεν μας άκουγε. Λίγο - λίγο λεπτά του ευρώ έφεραν τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων.
Πρόταση του ΙΝΚΑ είναι να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα, μείωση ή και απαλλαγή συντελεστή ΦΠΑ σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων όπως νερό, ψωμί, γάλα, νερό ύδρευσης, ρεύμα, και ζωοτροφών καθώς φυτοφάρμακα, λιπάσματα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass