Ξεκίνησε το συνέδριο της ΠΟΣΕ ΙΚΑ

ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Δημοσίευση: 25 Νοε 2021 8:45

Ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί αύριο  Παρασκευή στη Λάρισα, το 27ο απολογιστικό και καταστατικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Το συνέδριο που διεξάγεται στο ξενοδοχείο IMPERIAL παρότι γίνεται σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τους εργαζομένους

του e-ΕΦΚΑ, αλλά και για το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, αναμένεται να σφυρηλατήσει τη βάση του συνδικαλιστικού κινήματος και θα καθορίσει τη στάση των εργαζομένων απέναντι στα προβλήματα που προκύπτουν στη λειτουργία του ασφαλιστικού συστήματος.
Πέραν της εισηγήσεως για τη μετονομασία της Ομοσπονδίας σε «Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης» (ΠΟΣΕ e-ΕΦΚΑ), στις συνεδριακές διαδικασίες θα κυριαρχήσει το ζήτημα της επερχόμενης ιδιωτικοποίησης μέσω της εμπλοκής των ιδιωτών στην έκδοση των συντάξεων, καθώς και η κήρυξη 24ώρης Πανελλαδικής απεργίας για τις 3 Δεκεμβρίου, ημέρα εκδίκασης από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, της αιτήσεως ακυρώσεως κατά της αποφάσεως του Υπουργού Εργασίας, την οποία έχουν υποβάλει μαζί με την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΠΟΚΠ.
Η χθεσινή πρώτη ημέρα αναλώθηκε στις εισηγήσεις των καταστατικών αλλαγών με τον Λαρισαίο α΄ αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Αλ. Τζιούρη να κωδικοποιεί και να αναλύει λεπτομερώς τις προτεινόμενες αλλαγές καθώς και στις τοποθετήσεις εκπροσώπων των παρατάξεων. Σήμερα οι εργασίες θα ξεκινήσουν από το πρωί με χαιρετισμούς από τον πρόεδρο της ΠΟΠΟΚΠ Αντώνη Κουρούκλη και τον προεδρεύοντα της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ Δημήτριο Μπράτη και την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδίας Δημ. Αντωνακάκη, θα συνεχιστεί με το διοικητικό, οικονομικό απολογισμό και την παρουσίαση του διεκδικητικού πλαισίου της ΠΟΣΕ και θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις συνέδρων.
Γ.Ν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1