Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα ζητούν παράγοντες της αγοράς

ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 02 Απρ 2022 8:25

Η μείωση του ΦΠΑ σε 4 ή 5 προϊόντα - όπως το αλεύρι ή το ηλιέλαιο - για ένα χρονικό διάστημα αποτελεί εισήγηση των παραγόντων της αγοράς.


«Εφόσον χρειαστεί παρέμβαση, αυτή θα υπάρξει», διευκρίνισε χθες ο υφυπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας την κρίση ακρίβειας που σφυροκοπά τα νοικοκυριά. Όπως σημείωσε, το πότε θα υπάρξει μια νέα κυβερνητική παρέμβαση θα αποφασιστεί όταν ξακαθαρίσει το γεωπολιτικό τοπίο. Ο υφυπουργός αποκάλυψε πως σε μία με δύο εβδομάδες θα ληφθούν οι αποφάσεις για το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα, ενώ η όποια παρέμβαση θα είναι προσωρινή και στοχευμένη. Συγκεκριμένα σε ερώτηση δημοσιογράφου τηλεοπτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ για το εάν θα γίνει μείωση του ΦΠΑ σε 4 με 5 προϊόντα για ένα χρονικό διάστημα είπε «ότι αυτή είναι και η εισήγηση των παραγόντων της αγοράς. Και σε εμένα έρχονται οι άνθρωποι της αγοράς και στο Οικονομικό Επιτελείο πηγαίνουν και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πηγαίνουν». «Είμαστε με την κοινωνία και μιλάμε μαζί τους. Θα περιμένουμε λίγο... μία με δύο επόμενες εβδομάδες για να ξεκαθαρίσει αυτό το πράγμα. Δεν νομίζω ότι είμαστε πολύ μακριά από αυτό», πρόσθεσε.
ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν όλα τα μέτρα στήριξης για την καταπολέμηση της ακρίβειας θα ληφθούν εντός Απριλίου:
«Σημασία έχει το πλαίσιο, να δείχνει ότι έχουμε ένα σχέδιο. Το σχέδιο είναι απαραίτητο όχι μόνο για την ελληνική κοινωνία αλλά και προς τα έξω. Το σχέδιο είναι το μεσοπρόθεσμο. Ο ορίζοντας είναι ο Απρίλιος για την κατάρτισή του. Επομένως όποιες παρεμβάσεις είναι να γίνουν προσωρινές και στοχευμένες θα γίνουν αυτό το διάστημα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 2022
INTERCOMM FOODS
DHMOS TEMPON 10-6-22
Μείνε μαζί μας
Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ 2022(ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ)

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1