Ο πληθωρισμός «χτύπησε» και την πίτσα

ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑ 15% ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ - ΑΠΟ 4,5 ΕΩΣ 16 ΕΥΡΩ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2022 9:32

Σε ράλι έχουν οδηγηθεί οι τιμές βασικών προϊόντων, με αποτέλεσμα να προκύπτουν πολύ μεγάλες επιβαρύνσεις για τον οικογενειακό προϋπολογισμό και να πλήττονται χιλιάδες νοικοκυριά. Έτσι μετά το σουβλάκι και τον καφέ, τώρα η ακρίβεια έρχεται να χτυπήσει και την πίτσα. Η πίτσα που για πολλούς καταναλωτές αποτελεί την εύκολη και φθηνή λύση είναι πλέον ακριβότερη ακόμη και κατά 15% σε σχέση με πέρυσι. Η έρευνα του Pricefox για τις μέσες τιμές της πίτσας στην Ελλάδα παρουσιάζει το εύρος τιμών στη χώρα μας, αλλά και σε ποιες γειτονιές η πίτσα χτυπάει «κόκκινο».
* Λάρισα: Τσουχτερές τιμές για την ακριβότερη πίτσα στη Λάρισα σε τιμή 16 ευρώ. Κατά μέσο όρο οι Λαρισαίοι πληρώνουν 7.5 ευρώ για μια πίτσα, με τη φθηνότερη να ξεκινάει από τα 4.5 ευρώ.
* Βόλος: Από τα 4.5 ευρώ ξεκινά η τιμή της πίτσας στον Βόλο με την ακριβότερη πίτσα να σκαρφαλώνει στα 12 ευρώ. Η μέση τιμή για την πίτσα στον Βόλο κινείται σε καλά επίπεδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα με τιμές στα 7.6 ευρώ
* Αττική: Ιδιαίτερα «αλμυρή» η πίτσα στην Αττική, με τη μέση τιμή να έχει εδραιωθεί πλέον στα 9,8 ευρώ. Η πιο ακριβή πίτσα φιγουράρει στα 25.8 ευρώ στη Γλυφάδα, δείχνει η έρευνα. Την πεντάδα της ακρίβειας συμπληρώνουν στην Αττική η Κηφισιά με μέγιστη τιμή στα 24 ευρώ, το Κολωνάκι στα 23.5 ευρώ, η Νέα Σμύρνη στα 19.3 ευρώ και το Ψυχικό στα 19 ευρώ (μέγιστες τιμές). Τις πιο φθηνές πίτσες μπορεί κανείς να βρει στις περιοχές Αιγάλεω, Περιστέρι, Καλλιθέα, Πειραιά και Νίκαια, από περίπου 5 ευρώ. Σε επίπεδα μέσης τιμής, οι 5 πιο ακριβές περιοχές στην Αττική είναι το Ψυχικό στα 14.3 ευρώ, η Βούλα στα 13.3 ευρώ, η Νέα Σμύρνη στα 13.1 ευρώ, το Κολωνάκι στα 12.6 ευρώ και η Βουλιαγμένη στα 12.5 ευρώ. Στον αντίποδα, στο Περιστέρι θα βρει κανείς τις πιο χαμηλές μέσες τιμές για πίτσα, στα 6.2, ευρώ, με τις γειτονιές σε Αμπελόκηπους, Κυψέλη, Νίκαια και Καματερό να διατηρούν μέσες τιμές κάτω των 7 ευρώ.
* Θεσσαλονίκη: Στη συμπρωτεύουσα η μέση τιμή της πίτσας κυμαίνεται στα 7.6 ευρώ, με τις ακριβότερες τιμές να φτάνουν επίπεδα Κολωνακίου, ακόμη και στα 18 ευρώ. Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς μπορούν να απολαύσουν από τις φθηνότερες πίτσες στη χώρα μόλις από 4.5 ευρώ.
* Πάτρα: Η μέση τιμή της πίτσας κινείται στα επίπεδα των 7.9 ευρώ, με τις τιμές να ξεκινούν από 4.5 ευρώ ενώ οι Πατρινοί πληρώνουν μέχρι και 13 ευρώ για την ακριβότερη πίτσα της πόλης.
* Κρήτη: Με τα μεταφορικά κόστη να αυξάνονται ολοένα, η πίτσα στην Κρήτη στοιχίζει κατά μέσο όρο 8.7 ευρώ, τιμή που την κατατάσσει δεύτερη μετά την Αττική. Η ακριβότερη πίτσα στην Κρήτη αγγίζει τα 16.5 ευρώ, με τη φθηνότερη να ξεκινά από τα 5 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass