Απεργία λογιστικών γραφείων στη Λάρισα

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ Ν/Σ

Δημοσίευση: 19 Νοε 2023 12:00

Με ανακοίνωση της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Λάρισας προκηρύσσεται απεργία για την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου με κλείσιμο των λογιστικών γραφείων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Με την κατάθεση του καινούργιου φορολογικού νομοσχεδίου προς δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την οριζόντια φορολόγηση των αυτοαπασχολούμενων, παρατηρούμε με έκπληξη τον κύριο Υπουργό και το επιτελείο του να γυρνάει τον χρόνο πίσω και να θέλει να επαναφέρει τα αντικειμενικά κριτήρια του μακρινού 1994. Καταρχάς να σημειώσουμε ότι δεν είμαστε κατά της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, τουναντίον πλείστες φορές έχουμε δώσει και ως ΕΦΕΕΛ, αλλά και μέσω της Ομοσπονδίας μας ΠΟΦΕΕ προτάσεις για την καταπολέμησή της με σωστά μέτρα. Με την ψήφιση του νέου τότε νόμου 4172/2013 υιοθετήσαμε μέσω του νομοσχεδίου τον λογιστικό προσδιορισμό του αποτελέσματος για να ακολουθήσουμε μία ευρωπαϊκή πορεία στη λογιστικοποίηση των φορολογητέων αποτελεσμάτων και να ξεφύγουμε από τον τεκμαρτό τρόπο υπολογισμού του φορολογητέου αποτελέσματος. Στο μεσοδιάστημα από το 2013 μέχρι και σήμερα ψηφίστηκαν και τέθηκαν σε εφαρμογή πληθώρα μέτρων όπως ενδεικτικά Πληρωμές με πλαστικό χρήμα, διασύνδεση ΦΤΜ με POS, αποστολή δεδομένων ταμειακών μηχανών στην ΑΑΔΕ, ηλεκτρονικά βιβλία, με σκοπό όλα αυτά τα μέτρα να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά τελικώς θα εφαρμόσουμε τα αντικειμενικά κριτήρια για να πιάσουμε τη φοροδιαφυγή. Το συγκεκριμένο μέτρο που προτείνει το Υπουργείο Οικονομικών είναι ένα οριζόντιο μέτρο φορολόγησης για τους παρακάτω λόγους:
- Υπάρχουν επιχειρήσεις που όντως το εισόδημά τους είναι το δηλούμενο.
- Υπάρχουν επιχειρήσεις ανοιχτές με σκοπό την ασφάλιση για τη συνταξιοδότηση.
- Υπάρχουν επιχειρήσεις που κρατιούνται από φορολογούμενους που οδεύουν προς τη σύνταξη.
- Υπάρχουν επιχειρήσεις που όντως μπορεί να έχουν ζημία σε κάποιο φορολογικό έτος.
Απαγορεύεται δηλαδή σε μία ατομική επιχείρηση να έχει ζημία, ενώ σε ένα νομικό πρόσωπο με το ίδιο αντικείμενο εργασιών επιτρέπεται είτε να έχει ζημία, είτε να έχει εισόδημα κάτω από 10.920,00 ευρώ. Είναι παντελώς άδικο να στοχοποιείται ο κλάδος των μικρομεσαίων ατομικών επιχειρήσεων και μαζί με αυτούς και χιλιάδες συνάδελφοι Λογιστές - Φοροτεχνικοί που διατηρούν ατομικές επιχειρήσεις, ότι είναι υπεύθυνοι για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο μέτρο εάν και εφόσον ψηφιστεί θα οδηγήσει σε χιλιάδες διακοπές εργασιών ατομικών επιχειρήσεων με ταυτόχρονη μαύρη εργασία και σε χιλιάδες απολύσεις προσωπικού ή υποδηλούμενη εργασία με σκοπό τη μείωση του τεκμαρτού εισοδήματος. Ως επιστήμονες Λογιστές - Φοροτεχνικοί προτείνουμε έστω και την ύστατη στιγμή την απόσυρση του εν λόγω σχεδίου νόμου, για τον λόγο αυτό: Καλούμε τα Μέλη μας και όλους τους συναδέλφους Λογιστές - Φοροτεχνικούς να συμμετέχουν στην απεργία στις 22 Νοεμβρίου 2023 με κλείσιμο των γραφείων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1