Στήριξη επιχειρήσεων ζητούν οι Θεσσαλοί έμποροι

Πρότειναν επίσπευση των αποζημιώσεων από τις πλημμύρες στη συνάντηση με τον υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο

Δημοσίευση: 20 Νοε 2023 11:25

Η στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες και η πορεία των αποζημιώσεων ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χρήστος Μπλουγούρας, οι αντιπρόεδροι Χαράλαμπος Παπαδόπουλος και Αποστόλης Οντόπουλος και το μέλος της διοίκησης Θανάσης Χατζηκυριάκος.
Οι εκπρόσωποι του εμπορίου αναφέρθηκαν στα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, τόσο στις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ζημιές όσο και στην υπόλοιπη αγορά λόγω της συνεχούς πτώσης του τζίρου. Σε αυτή την κατεύθυνση τονίστηκε ότι η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων θα λύσει σημαντικά προβλήματα και θα αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα στις αγορές των Θεσσαλικών πόλεων.
Ο κ. Τριαντόπουλος ανέλυσε τη σημερινή κατάσταση και την εξέλιξη των καταβολών της πρώτης αρωγής. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί 108,1 εκατ. ευρώ προς περισσότερους από 29.000 πλημμυροπαθείς. Επιπλέον, τόνισε ότι συνεχίζεται η διαδικασία των διασταυρώσεων και των ελέγχων ώστε η πρώτη αρωγή να φτάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται σε όσους τη δικαιούνται. Όσο για τις αποζημιώσεις των επιχειρήσεων, ανέφερε ότι συνεχίζεται η συνεργασία με την Περιφέρεια για τον έλεγχο των αιτήσεων. Σε σύντομο χρονικό διάστημα όπου οι έλεγχοι αναμένονται να ολοκληρωθούν, το Υπουργείο έχει εξασφαλίσει και θα καταβάλει ένα πολύ σημαντικό ποσό προς τις επιχειρήσεις.
Παράλληλα για τις έμμεσα πληττόμενες επιχειρήσεις, τόνισε ότι σε πρώτο χρόνο θα υπάρξει αποζημίωση και γι’ αυτές που ενώ δεν έχουν υποστεί ζημιές, η πρόσβαση στις περιοχές που έχουν την έδρα τους έχει αποκλειστεί και δεν έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν. Τέλος οι εκπρόσωποι των εμπόρων αναφέρθηκαν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο όπου η επιχειρηματικότητα και κυρίως οι μικρές επιχειρήσεις μπαίνουν ξανά στο στόχαστρο με τα νέα τεκμήρια φορολόγησης, καταδικάζοντας την πλειοψηφία τους σε αφανισμό. Ζητήθηκε από τον κ. Υφυπουργό η μεταφορά της πραγματικής εικόνας των μικρών ατομικών επιχειρήσεων της περιφέρειας και η συνδρομή του στην απόσυρση του άδικου νομοσχεδίου.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε συνεχή συνεργασία προκειμένου η πολιτεία να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Όπως ανέφερε ο κ. Τριαντόπουλος, όλοι μαζί θα καταφέρουμε να πετύχουμε την αποκατάσταση της Θεσσαλίας και να επαναφέρουμε τον τόπο μας σε τροχιά ανάπτυξης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass