ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ:

Να γίνουν έλεγχοι στη φθηνή φέτα που διακινείται στην Ιρλανδία

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2024 11:15

Ελέγχους στη φέτα, που εμφανίζεται μέσω των social media, να πωλείται στην Ιρλανδία φθηνά καθώς και αν το προϊόν αυτό έχει τις προδιαγραφές ΠΟΠ  ζητούν οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας, με επιστολή της Ομοσπονδίας τους προς τον ΕΛΓΟ Δήμητρα.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται «τις τελευταίες μέρες για άλλη μια φορά μέσω των social media βλέπουμε πράγματα τα οποία υπονομεύουν το εθνικό μας προϊόν την φέτα ΠΟΠ». Συγκεκριμένα στην Ιρλανδία καταναλώτρια επικαλείται σε βίντεο που κοινοποιήθηκε από την ίδια ότι αγοράζει την Ελληνική φέτα σε μια τιμή – που όπως επισημαίνεται στην επιστολή – η οποία δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα. Γιατί τόσο χαμηλή η τιμή του προϊόντος, διερωτώνται οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας
ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
«Επειδή εκ του νόμου αρμόδιος φορέας για τον έλεγχο των ΠΟΠ προϊόντων είστε εσείς μαζί με τον ΕΦΕΤ και την οικονομική αστυνομία ζητάμε άμεσα την κινητοποίησή σας παίρνοντας δείγματα από τις εν λόγω συσκευασίες με ‘’Φέτα’’», σημειώνεται και αυτό προκειμένου να απαντηθούν τα παρακάτω ερωτήματα:
1. Γιατί τόσο χαμηλή η τιμή του προϊόντος;
2. Κατά πόσο αυτό το προϊόν έχει τις προδιαγραφές ΠΟΠ;
3. Αν δεν είναι φέτα οι κτηνοτρόφοι ζητούν να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα αυτών που την παρασκεύασαν και την πούλησαν σε αυτή την περίεργη τιμή και να μπουν μεγάλα πρόστιμα στην πραγματικότητα και όχι στο συρτάρι όπως αυτά που βρήκε ο αρμόδιος υπουργός.
«Σε όλα αυτά εμείς οι κτηνοτρόφοι περιμένουμε άμεσα απαντήσεις για την προστασία του καταναλωτή καθώς και όλου του κλάδου της αιγοπροβατοτροφίας στη χώρα μας», τονίζει η Ομοσπονδία, επισημαίνοντας ότι «για μια ακόμα φορά βλέπουμε το μέλλον της κτηνοτροφίας να είναι πολύ δύσκολο με αυτή την κατάσταση που επικρατεί»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass