ΕΚΤ: ΠΡΟΣ ΑΝΟΔΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΤΕΙ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ

«Σφίγγει» κι άλλο η θηλιά για τους δανειολήπτες

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2008 3:59 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:17
«Σφίγγει» κι άλλο η θηλιά για τους δανειολήπτες και τους κάτοχους πιστωτικών καρτών, καθώς αναμένεται νέα αύξηση των ευρωπαϊκών επιτοκίων.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει πιθανότατα σήμερα νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25%, επιβαρύνοντας και άλλο όσους έχουν λάβει δάνεια ή έχουν κάρτες.

Την εκτίμηση επιβεβαιώνει εμμέσως και η αναφορά του Προέδρου της, Ζαν Κλοντ Τρισέ, περί κινδύνου "έκρηξης" του πληθωρισμού εάν η Κεντρική Τράπεζα δεν ενεργήσει με αποφασιστικότητα.

"Εάν η Τράπεζα δεν ενεργήσει με αποφασιστικότητα προβλέπω κίνδυνο έκρηξης του πληθωρισμού" τονίζει σε συνέντευξη του σε γερμανική εφημερίδα ο πρόεδρός της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να έχουμε και νέα άνοδο των επιτοκίων έως το τέλος του χρόνου.

Η νέα άνοδος των επιτοκίων αναμένεται να πλήξει τα νοικοκυριά που έχουν συνάξει στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, καθώς το κόστος δανεισμού θα καταστεί ακριβότερο. Αν όντως ισχύσει μια νέα άνοδος επιτοκίων της τάξης του 0,25% από τον Δεκέμβριο του 2005 έως τον Ιούλιο του 2008, τα επιτόκια της ΕΚΤ θα έχουν ανέβει κατά δυο μονάδες. Ο αρμόδιος επίτροπος νομισματικών υποθέσεων της ΕΕ Χοακίν Αλμούνια αναφερόμενος στο πρόβλημα τόνισε ότι "θα πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και να δώσουμε απόλυτη προτεραιότητα στον αγώνα κατά του πληθωρισμού".
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1