ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Ξοδεύουμε περισσότερα για καλλυντικά

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2008 3:02 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:18
Αυξημένα κατά 33,8% εμφανίζονται, το 2007, τα συνολικά καθαρά κέρδη των 172 μεγαλύτερων (βάσει πωλήσεων) παραγωγικών και εμπορικών επιχειρήσεων φαρμακευτικών προϊόντων, σε σχέση με το 2006. Αυτό προκύπτει από πανελλαδική έρευνα της Stat Bank σύμφωνα με την οποία τα συνολικά προ φόρων κέρδη των εν λόγω εταιρειών αυξήθηκαν από 460,29 εκατομμύρια ευρώ το 2006 σε 615,75 εκατομμύρια ευρώ το 2007. Οι ανοδικές τάσεις στον τομέα των φαρμάκων δεν είναι περιστασιακό φαινόμενο, καθώς οι επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου - στο σύνολό τους - κινούνται ανοδικά κατά τα τελευταία έτη.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας της Stat Bank, οι συνολικές πωλήσεις των 172 επιχειρήσεων φαρμάκου αυξήθηκαν από 8,09 δισ. ευρώ το 2006 σε 9,36 δισ. ευρώ το 2007, άνοδος που μεταφράζεται σε 15,8%. Στον κλάδο κυριάρχησαν οι κερδοφόρες επιχειρήσεις, αφού από το σύνολο των εταιριών του δείγματος οι 154 εμφάνισαν κέρδη και μόνον οι 18 παρουσίασαν ζημιές. Από τις 172 εταιρείες του δείγματος, 116 (ποσοστό 67,4%) βελτίωσαν τις οικονομικές επιδόσεις τους, είτε μετατρέποντας τις ζημιές σε κέρδη, είτε αυξάνοντας τη κερδοφορία τους. Αντιστοίχως, 56 εταιρείες εμφάνισαν επιδείνωση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων.
ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ-ΕΡΕΥΝΑ
Αυξημένα κατά 25% εμφανίζονται τα συνολικά καθαρά κέρδη των 74 μεγαλύτερων (βάσει κύκλου εργασιών) παραγωγικών και εμπορικών επιχειρήσεων καλλυντικών, ειδών ατομικής υγιεινής και απορρυπαντικών. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία έρευνας της Stat Bank, σύμφωνα με τα οποία τα συνολικά προ φόρων κέρδη των εν λόγω εταιρειών έφτασαν τα 181 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με την έρευνα της Stat Bank, οι συνολικές πωλήσεις των εν λόγω εταιρειών αυξήθηκαν περίπου κατά 10% για να φτάσουν τα 2,84 δισεκατομμύρια ευρώ, οι εταιρείες του δείγματος λειτούργησαν με μέσο περιθώριο καθαρού κέρδους 6,4%, από το σύνολο των εταιρειών του δείγματος 64 εταιρείες εμφάνισαν κέρδη και 10 ζημιές. Τέλος, στον κλάδο επικρατεί υψηλή συγκέντρωση δυνάμεων η οποία εκφράζεται και στο επίπεδο κατανομής των κερδών. Έτσι, οι δέκα πιο κερδοφόρες εταιρείες του κλάδου συγκέντρωσαν το 88% των συνολικών καθαρών κερδών των εταιρειών του δείγματος.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1