ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΜΟΛΥΒΔΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στάση αναμονής στην εγχώρια αγορά καυσίμων

* Στα 1,265 η μέση τιμή της αμόλυβδης χθες στη Λάρισα, σύμφωνα με τη ΝΑΛ

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2008 4:14 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:18
Της Μαρίας Μίχου
michou@eleftheria.gr
Στάση αναμονής φαίνεται ότι τηρεί η εγχώρια αγορά καυσίμων, καθώς οι μεταβολές στις τιμές από εβδομάδα σε εβδομάδα κινούνται είτε σε μηδενικά είτε σε οριακά προς τα πάνω επίπεδα. Το επίμονο «φλερτ» των διεθνών τιμών με τα 141+ δολάρια ανά βαρέλι συντελείται εν μέσω ισχυροποίησης του δολαρίου έναντι του ευρώ, αλλά και ακόμη περισσότερο δυσοίωνες προβλέψεις διεθνών οικονομικών οίκων για εκτίναξη της τιμής στα 150 δολάρια. «Εντός των τειχών» οι τιμές παραμένουν στα ύψη, οδηγώντας τους καταναλωτές σε ακόμη μεγαλύτερη... σύνεση.
Αργά χθες το βράδυ, στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου, αργό και brent βρέθηκαν στα επίπεδα των 143,18 δολαρίων και 141,37 δολαρίων το βαρέλι αντιστοίχως, σημειώνοντας υποχωρήσεις της τάξης περίπου της μιάμισης ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με τις προηγούμενες «θέσεις» τους, κάτι όμως που οφείλεται στην ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ.
Νωρίτερα το απόγευμα, οι τιμές του αργού κινήθηκαν σε τιμές κάτω από τα 142 δολάρια το βαρέλι, κυρίως εξαιτίας της ενίσχυσης που παρουσίασε χθες το αμερικανικό νόμισμα έναντι των βασικών διεθνών νομισμάτων, αλλά και της σχετικής ηρεμίας, που επικρατεί στις σχέσεις της Δύσης με το Ιράν. Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας, καθώς ότι η ΕΚΤ «μείωσε» τις προσδοκίες περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων.
ΣΤΗ ΧΩΡΑ
Η μέση τιμή της αμόλυβδης, σύμφωνα με πανελλαδικές μετρήσεις τιμών σε 2.300 περίπου πρατήρια, διαμορφώθηκε στις 4 Ιουλίου 2008 στα 1,27 ευρώ ανά λίτρο σημειώνοντας οριακή αύξηση κατά 0,24% σε σχέση με τη μέση τιμή της αμόλυβδης που ήταν 1,267 στις 27 Ιουνίου 2008. Υπενθυμίζεται ότι ακόμη μια εβδομάδα πριν (20-27.06.2008), η μέση τιμή της αμόλυβδης είχε παρουσιάσει μηδενική μεταβολή, πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΑΝ.
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ειδικά στην περιφέρεια Θεσσαλίας (πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης για την περασμένη Παρασκευή), οι μέσες τιμές της αμόλυβδης παρέμειναν στάσιμες, με εξαίρεση το νομό Τρικάλων, στο διάστημα μιας εβδομάδας. Πιο συγκεκριμένα, η μέση τιμή της αμόλυβδης στο νομό Καρδίτσας παρέμεινε στα 1,2741,272 ευρώ, στο νομό Λάρισας η μέση τιμή βρέθηκε και πάλι στα 1,266 ευρώ το λίτρο, στο νομό Μαγνησίας μετρήθηκε εκ νέου στα 1,278 ευρώ το λίτρο, ενώ, τέλος, στο νομό Τρικάλων η μέση τιμή του καυσίμου μετρήθηκε στα 1,264 ευρώ το λίτρο, από τα 1,262 ευρώ το λίτρο της περασμένης εβδομάδας (+0,16%).
ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η Διεύθυνση Εμπορίου της ΝΑΛ, χθες το πρωί, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώθηκε στα 1,265 ευρώ το λίτρο, ενώ 142 ήταν τα πρατήρια που κοινοποίησαν τις τιμές τους. Η χαμηλότερη τιμή βρέθηκε στα 1,199 ευρώ το λίτρο, σε τρία πρατήρια, και η υψηλότερη στα 1,349 ευρώ το λίτρο.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass