Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΟΥΗΛ

Διεθνής Ημέρα Κινουμένου Σχεδίου

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2016 13:09

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, σε συνεργασία με την ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ, ελληνικό παράρτημα της Ένωσης δημιουργών κινουμένων σχεδίων ASIFA (Association Internationale du Film d’Animation), συνδιοργανώνει με τα ελληνικά φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων Animasyros και Be There! Corfu Animation Festival, σήμερα στη Λάρισα ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ταινιών κινούμενων σχεδίων από όλο τον κόσμο.

Το 2016, η ημέρα αυτή, εορτάζεται από όλες τις χώρες μέλη της ASIFA μεταξύ 17 και 31 Οκτωβρίου, σε ανάμνηση της πρώτης δημόσιας προβολής κινουμένων σχεδίων που έγινε την 28η Οκτωβρίου 1892 στο Παρίσι.

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η φετινή διοργάνωση με ταινίες από την Ιαπωνία, ένα πανόραμα ελληνικών και ξένων ταινιών που προβλήθηκαν στα ελληνικά φεστιβάλ αnimαsyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων και Φόρουμ και Be there! Στη Λάρισα, οι εκδηλώσεις για τα σχολεία, θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου ΟΥΗΛ. Προβολές από τις 10 – 11.15 π.μ. και 11.30 π.μ. – 12.45. Είσοδος ελεύθερη. Θα προβληθούν οι εξής ταινίες:

«Tο ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι» | Π. Ράππας - Ε. Τριβιζάς

«Ένα δέντρο, μια φορά» | Π. Ράππας - Ε. Τριβιζάς

«Η πηγή της νιότης» | Π. Ράππας