Τρόμος και αθλιότητα του Γ Ράιχ

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2017 12:40


Η θεατρική ομάδα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση με μονόπρακτα του θεατρικού έργου «Τρόμος και αθλιότητα του Γ  Ράιχ» του Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Παραστάσεις θα δοθούν σήμερα Σάββατο στις 9 το βράδυ και αύριο Κυριακή στις 8 το βράδυ στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας(Κουμουνδούρου 17-19). Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.
Το βιβλίο «Τρόμος και αθλιότητα του Τρίτου Ράιχ» περιλαμβάνει εικοσιτέσσερις (24) σκηνές που ο Μπρεχτ έγραψε εξόριστος (1935-1939). Όταν ο Μπρεχτ έγραφε αυτά τα μονόπρακτα, δεν είχε ακόμα αποκαλυφθεί όλη η φρίκη της φασιστικής εξουσίας. Ήταν όμως αισθητή στη βαριά ατμόσφαιρα της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής, με την καταπίεση, τη δυσπιστία και την υποκρισία, που κάποτε στάθηκαν πιο καταλυτικές κι από την ίδια την ωμή τρομοκρατία.  Τι κι αν γεννήθηκε στο τέλος του 19ου αιώνα, τι κι αν δημιούργησε στον 20ό αιώνα, ο Μπρεχτ και το έργο του είναι του 21ου αιώνα. Ο ίδιος εξακολουθεί να είναι επίκαιρος, τα έργα του εξακολουθούν να παίζονται σε όλο τον κόσμο.  Κλείνοντας μέσα τους μια διάρκεια, όχι μόνο δεν καταλύθηκαν από το χρόνο, αλλά προβάλλονται και τιμώνται περισσότερο παρά ποτέ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass