EΤΟΙΜΑΖΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ, ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤO ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Συμφωνική διακονεί τη λυρική τέχνη στη Λάρισα

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2018 15:03

Μια μαγική Βιεννέζικη βραδιά έζησαν τα μέλη του Συλλόγου Φίλων της Συμφωνικής Ορχήστρας το περασμένο Σάββατο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας, στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και ο μαέστρος Χρήστος Κτιστάκης προετοίμασαν ένα υπέροχο πρόγραμμα πλημμυρισμένο από Βιεννέζικη μουσική με δημοφιλή βαλς του Γιόχαν Στράους, νοσταλγικές μελωδίες του Οφενμπαχ από την όπερα «Τα παραμύθια του Χόφμαν» και τη θρυλική βιεννέζικη οπερέτα «Η εύθυμη χήρα» του Φραντς Λέχαρ, με τη συμμετοχή των τάξεων μονωδίας της Μαρίας Ρουκά και των μαθητών της, Μπατσή Μαρία, Παπαδοπούλου Ευαγγελία, Ιωαννίδη Αλέκου και της Βάσκας Ποζίδου και των μαθητών της Κυριακίδου Κατερίνας, Κανέλλη Αννας, Λαπούση Δημητρίου και Χρήστου Παπαγεωργίου.
Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νέλλη Βασβατέκη καλωσορίζοντας τον καινούργιο χρόνο με ελπίδα και αισιοδοξία και κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε ανέφερε τα εξής :


«Μετά από μια πλούσια και συναρπαστική περσινή χρονιά, που έκλεισε με τον θρίαμβο των Γάμων του Φίγκαρο, η φετινή συμφωνική χρονιά, ξεκίνησε πανηγυρικά με το αριστούργημα του Τζιάκομο Πουτσίνη, την πιο γνωστή από της όπερές του, την «Τόσκα». Μια όπερα, ξέσπασμα έμπνευσης του συνθέτη, που εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να προκαλεί τη συγκίνηση του κοινού.
Ο μαέστρος Χρ. Κτιστάκης, παρά το μέγεθος της ορχήστρας εξασφάλισε τη διαφάνεια, την ευκινησία και την εκφραστικότητα του ήχου. Η Τόσκα ξεδίπλωσε σε όλο της το μεγαλείο τις ικανότητες του μαέστρου μας και των εκτελεστών της ορχήστρας μας, η οποία σε πλήρη ανάπτυξη, εντυπωσιακά συντονισμένη, έλαμψε με τη δεξιοτεχνία, την ακρίβεια και την καθαρότητα. Ξεχώρισε για τον γεμάτο αποχρώσεις ήχο της. Απόδοση που διακρινόταν για τη μεγαλοπρέπειά της.
Υπήρξε ιδιαίτερα συγκινητική η πρωτοβουλία των μελών της ορχήστρας να αφιερώσουν στον σύλλογό μας μια συναυλία, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δημιουργία του συλλόγου, εκφράζοντας μέσα από τη μουσική τα συναισθήματά τους, για όλους εμάς που τους στηρίζουμε και τους συμπαραστεκόμαστε όλα αυτά τα χρόνια με ζήλο και θέρμη.
Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, βιώσαμε μια μαγευτική μουσική βραδιά, στη μεγάλη εορταστική συναυλία, με έργα των Ευρ. Μπέκου, A.Vivaldi, W.A.Mozartr, και την ημιτελή, ρομαντική συμφωνία του Σούμπερτ, ένα από τα κορυφαία επιτεύγματα στον χώρο της συμφωνικής μουσικής, που αποδόθηκε λυρικά , με κομψότητα και διαφάνεια, ακριβώς 152 χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου του 1865 στην όπερα της Βιέννης.
Οι Γάμοι του Φίγκαρο, η Τόσκα και οι υπόλοιπες συναυλίες ήρθαν να υπογραμμίσουν τη δύναμη της μουσικής και να λειτουργήσουν ως βάλσαμο στη δύσκολη εποχή που διανύουμε.
Κατάφεραν να μας μεταδώσουν και να ξυπνήσουν μέσα μας συναισθήματα. Να αγγίξουν κάθε πτυχή της συναισθηματικής μας υπόστασης.
Η ορχήστρα μας, επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά ότι η Λάρισα έχει το προνόμιο να διαθέτει μια εξαιρετικού επιπέδου Σ.Ο. που έχει εξελιχθεί σε σύνολο διεθνών προδιαγραφών. Μια ορχήστρα που πλέον διακονεί τη λυρική τέχνη στη Λάρισα.
 Η Συμφωνική μας ορχήστρα και ο σύλλογός μας θα προσπαθήσουμε και στην περίοδο του 2018 να γεμίσουμε τις μέρες των μελών μας με έντονη πολιτιστική δράση, τονώνοντας την πολιτισμική φυσιογνωμία της πόλης μας».
Κλείνοντας ευχήθηκε η ορχήστρα να συνεχίσει και το 2018 την ανοδική και δημιουργική της πορεία χαρίζοντας μουσικές απολαύσεις, προσφέροντας ποιοτικό έργο προς όφελος της πόλης μας.
Ο αντιδήμαρχος Πάνος Σάπκας ανέφερε ότι η Βιεννέζικη βραδιά με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου τείνει να γίνει θεσμός και αποτελεί πλέον ένα ευχάριστο γεγονός για την πόλη.
Εξήρε το έργο του Συλλόγου , συνεχάρη τα μέλη του και ιδιαίτερα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη θερμή στήριξη και συμπαράσταση στο έργο της ορχήστρας.
Τόσο ο πρόεδρος του Ωδείου κ. Καλτσάς όσο και ο διευθυντής κ. Αλεξίου συγχαίροντας το Σύλλογο εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άριστη συνεργασία και επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά την αμέριστη υποστήριξή τους στην ορχήστρα και στον σύλλογο.
Ο μαέστρος Χρ. Κτιστάκης ενημέρωσε για το υπόλοιπο της καλλιτεχνικής περιόδου, κάλεσε τα μέλη να παρακολουθήσουν τη συναυλία της 24ης Φεβρουαρίου με έργα του διάσημου Ελληνα συνθέτη Ντίνου Κωνσταντινίδη που ζει στην Αμερική και διευθύνει την ορχήστρα της Λουϊζιάνα, αναφέρθηκε στις εμφανίσεις της ορχήστρας στο μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το Μάρτιο με τους Γάμους του Φίγκαρο και την Τόσκα, καθώς και για το ταξίδι της ορχήστρας στη Γερμανία τον Απρίλιο.
Το φλουρί της πίτας κέρδισε ο κ. Σιδιρόπουλος και αντιστοιχούσε σε ένα διακοσμητικό πιάτο που απεικόνιζε τη μορφή του Λιστ, με φόντο την Ακαδημία Μουσικής Φρανς Λιστ της Βουδαπέστης και αγοράστηκε από το πωλητήριο της όπερας της Βουδαπέστης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass