Προεόρτια Καρνάβαλου με Φεστιβάλ Χορού

* Αρχιμπουρανίτης, για φέτος, ο Μάκης Παπράς στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2018 22:15

Με τη βοήθεια του καλού καιρού, με ξέφρενο κέφι και διάθεση για χορό πραγματοποιήθηκε χθες με μεγάλη επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Χορού στον Τύρναβο.

Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης είχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυρνάβου σε συνεργασία με τον Δήμο Τυρνάβου.

Πρόκειται για μία εκδήλωση η οποία οι διοργανωτές ευελπιστούν να αποτελέσει θεσμό για την πόλη σηματοδοτώντας παράλληλα την έναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Για τον σκοπό αυτό, κατά τη διάρκεια της παράστασης παράλληλα έγινε από τον αντιδήμαρχο Τυρνάβου κ. Κωνσταντίνο Κουλιό η απονομή του ρόλου του Αρχιμπουρανίτη για τη φετινή περίοδο με τη συμμετοχή του συλλόγου «Γαϊτανάκι Μπουρανί», τα μέλη του οποίου παρουσίασαν ανάλογους χορούς και δρώμενα.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η αντιδήμαρχος κ. Φανή Μπίλιου η οποία καλωσόρισε όλους και όλες στις χθεσινές εκδηλώσεις. Αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη διοργάνωση για πρώτη φορά του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στον Τύρναβο με τη βεβαιότητα ότι το αγκάλιασμα που έγινε από τους συλλόγους αλλά και από τους πολίτες θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνει θεσμός.

Στη συνέχεια τα μέλη του Συλλόγου «Γαϊτανάκι Μπουρανί» χόρεψαν και έπλεξαν το Γαϊτανάκι. Αμέσως μετά ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουλιός έχρισε φετινό Αρχιμπουρανίτη τον παλαίμαχο και για δεκαετίες μέλος του συλλόγου κ. Μάκη Παπρά. Μάλιστα ο κ. Κουλιός δώρισε συμβολικά στον κ. Παπρά ένα ασημένιο ομοίωμα εμπνευσμένο από αρχαίο φαλλό, το οποίο φιλοτέχνησε η κ. Βάγια Τιτ. Χαλούλη. Μάλιστα το ομοίωμα αυτό θα κυκλοφορεί μέχρι την Καθαρά Δευτέρα σε καρφίτσα και μενταγιόν.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Γιώργος Πρόικος απευθυνόμενους σε φιλοξενούμενους, επισκέπτες και ντόπιους θεατές τόνισε: «Σας καλωσορίζουμε στο 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Τυρνάβου που διοργανώνεται από κοινού από τον Δήμο Τυρνάβου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυρνάβου.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Τυρνάβου και ιδιαίτερα τους αντιδημάρχους κ. Φανή Μπίλιου-Λαγκιόλη και Κωνσταντίνο Κουλιό οι οποίοι αντιμετώπισαν από την πρώτη στιγμή με ιδιαίτερη θέρμη την πρότασή μας για τη συγκεκριμένη εκδήλωση ενώ παράλληλα βοήθησαν σημαντικά για την πραγματοποίησή της φροντίζοντας εκτός των άλλων και για την ύπαρξη των απαραίτητων υποδομών (τέντα, εξέδρα κλπ.).

Παράλληλα ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες συλλόγους και ιδιαίτερα όλους τους τοπικούς χορευτικούς συλλόγους που αποδέχτηκαν στο σύνολό τους να συμμετάσχουν συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επιτυχία του φεστιβάλ.

Στόχος είναι η συγκεκριμένη διοργάνωση να αποτελέσει θεσμό για την πόλη ανοίγοντας και εμπλουτίζοντας κάθε χρόνο το γενικότερο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τις Απόκριες.

 Επίσης ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουλιός ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυρνάβου για την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση.

Στην εκδήλωση, τον συντονισμό της οποίας είχε με επιτυχία η κ. Νόρα Μονδ. Αμάρι, έλαβαν μέρος οι σύλλογοι: Πολιτιστικός Σύλλογος Τυρνάβου, Εστία Παράδοσης και Πολιτισμού Αμπελώνα, Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δαμασίου, Μορφωτικός Σύλλογος Τυρνάβου, Σύλλογος Γαϊτανάκι Μπουρανί Τυρνάβου, Όμιλος Παράδοσης Λαογραφίας Καμένων Βούρλων, Σύλλογος Αηδημητρινών Κατερίνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Κονταριώτισσας «Πιέρες», Σύλλογος Αβδελλιωτών «Η Βασιλίτσα», ΚΕΛΕ Τυρνάβου, Ποντιακός Σύλλογος Τυρνάβου Αγ. Νικόλαος Εν Βουναίνοις.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass