Ζωγραφίζοντας την Αποκριά επί 27 χρόνια

* Επιτυχής και φέτος η διαχρονική πρωτοβουλία του Τάσου Ψύρρα

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2018 22:25
Ζωγραφίζοντας την Αποκριά χθες στον Τύρναβο Ζωγραφίζοντας την Αποκριά χθες στον Τύρναβο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες το μεσημέρι στον Τύρναβο η καθιερωμένη εκδήλωση στο πλαίσιο του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού «Ζωγραφίζοντας την Αποκριά», με τη συμμετοχή πολλών παιδιών.

Ήταν το μακρινό 1991 όταν πήραμε την απόφαση να κάνουμε κάτι διαφορετικό για το καρναβάλι του Τυρνάβου, ανέφερε ο Τάσος Ψύρρας ο οποίος ανέγνωσε τον Όρκο του Βασιλιά Καρνάβαλου.

Το βιβλιοπωλείο «Ιδέες» του Τάσου Ψυρρα, σε συνεργασία με τον Δήμο Τυρνάβου, ενημέρωσε ότι αναλαμβάνει τη διεξαγωγή ενός ζωγραφικού διαγωνισμού που θα γίνεται στην κεντρική πλατεία τη δεύτερη Κυριακή μετά το άνοιγμα του τριωδίου και θα φέρει τον τίτλο «Ζωγραφίζοντας την αποκριά». Βέβαια τότε κανένας δεν πίστευε ότι αυτό το πείραμα θα μπορούσε να αντέξει στον χρόνο και να συνεχίζεται για 27 χρόνια.

Τα παιδιά και όχι μόνο ζωγράφισαν, έπαιξαν, χόρεψαν μέχρι τις τρεις το μεσημέρι. Ο επετειακός χαρακτήρας της εκδήλωσης φάνηκε από τη συμμετοχή των γονέων που όλοι κάτι είχαν να θυμηθούν από τη δική τους συμμετοχή όταν ήταν μικροί και τώρα έγιναν γονείς που έβγαζαν τα παιδιά τους στην πλατεία.

Είκοσι επτά χρόνια είναι πολλά, αλλά αποδείχτηκε πως όλοι το περιμένουν και ειδικά φέτος ούτε άλλα πάρτι δεν προγραμματίστηκαν την ώρα της εκδήλωσης ώστε να υπάρχει αθρόα συμμετοχή παρά τη βροχόπτωση.

Όλα αυτά τα χρόνια, το βιβλιοπωλείο «Ιδέες» του Τάσου Ψυρρα, χαρίζει, στην κυριολεξία χρώματα όπως λαδοπαστέλ, κηρομπογιές, τέμπερες, πινέλα, χαρτιά και μαρκαδόρους. Επίσης και τα δώρα που δίνονται στα παιδιά κατά τη βράβευσή τους είναι πάλι ειδική προσφορά από το βιβλιοπωλείο του Τάσου Ψύρρα, και απονέμονται κατά το τελευταίο Σάββατο πριν την Αποκριά πάλι στην Κεντρική πλατεία.

Τα δώρα που δίνονται αφορούν ηλικίες από 0-3 ,4-7, 8-11,12-16 και 17 και άνω.

Η εκτίμηση των έργων γίνεται από φίλους ζωγράφους, καλλιτέχνες από τη Λάρισα και τον Βόλο.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass