«Ηλέκτρα» σήμερα στο Δίον

ΣΤΟΝ ΟΜΩΝΥΜΟ ΡΟΛΟ Η ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2018 15:00

Την έκφραση «λυρικό θρίλερ» χρησιμοποιεί ο σκηνοθέτης της παράστασης, Θέμης Μουμουλίδης, για να περιγράψει την «Ηλέκτρα» του, το αριστουργηματικό έργο του Ευριπίδη που παρουσιάζει το 47ο Φεστιβάλ Ολύμπου σήμερα Τετάρτη 8 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου.

Στην υπόθεση της τραγωδίας οι εραστές Κλυταιμνήστρα και Αίγισθος αφού δολοφόνησαν τον Αγαμέμνονα προσπάθησαν να εξουδετερώσουν τα δύο παιδιά του. Επικήρυξαν τον εξόριστο Ορέστη. Πάντρεψαν την Ηλέκτρα, για να την ταπεινώσουν και να την αποκλείσουν από τα βασιλικά της δικαιώματα, μ’ έναν ταπεινό γεωργό. Ο Ορέστης με τον φίλο του Πυλάδη έφτασαν στο Άργος, ζήτησαν άσυλο στο φτωχικό της Ηλέκτρας, που δεν τους αναγνωρίζει, φέρνοντας δήθεν ειδήσεις για τον εξόριστο αδελφό της. Ο γεωργός για να περιποιηθεί τους ξένους ζητά τη βοήθεια σε τρόφιμα από έναν γέροντα, ο οποίος ήταν στα χρόνια του Αγαμέμνονα παιδαγωγός του Ορέστη. Εκείνος έρχεται και τον αναγνωρίζει και η Ηλέκτρα με τον αδελφό της σχεδιάζουν τον φόνο της μητέρας τους και του εραστή της. Μετά τον φόνο της Κλυταιμνήστρας ως από μηχανής θεοί εμφανίζονται οι Διόσκουροι που προαναγγέλλουν τον χωρισμό των αδελφών, τη δίκη του Ορέστη στον Άρειο Πάγο και την αθώωσή του.

Παίζουν:

Λένα Παπαληγούρα, Νίκος Κουρής, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Γιάννης Νταλιάνης, Νίκος Αρβανίτης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Ελένη Ζαραφίδου, Δανάη Ευθυμιάδη, Παναγιώτης Εξαρχέας κ.α.

Γενική είσοδος: 18 ευρώ

Φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65 ετών: 13 ευρώ

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass