Αφιέρωμα στον συγγραφέα Τζεμίλ Τουράν

ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΡΑΨΑΝΗΣ

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2018 17:30

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στο συγγραφικό έργο του Τζεμίλ Τουράν Μπαζιντί («Το ματωμένο χιονολούλουδο»-Εκδόσεις Καστανιώτη – 2001, «Τα μάτια του λύκου»-Εκδόσεις Καστανιώτη – 2003, «Η νύχτα που έβλεπε τη μέρα»-Eκδόσεις Καστανιώτη – 2006, «Τα παιδιά του Αραράτ»-Εκδόσεις Καστανιώτη- 2008, «Εκεί ο θεός κοιμόταν»-Εκδόσεις NOVELBOOKS- 2013, «Αζάντ με λένε»-Εκδόσεις Ι.ΣΙΔΕΡΗΣ- 2015), διοργανώνει αύριο Πέμπτη 9 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ραψάνης, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Ενταξιακών, Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «Ξενώνας Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ.

Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του συγγραφέα, για το έργο του θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Σιούλας και η βιβλιοθηκονόμος MSc, υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ραψάνης Χάιδω Πανταζή.

Η βραδιά συμπίπτει με την προ ημερών τιμητική διάκριση του Τζεμίλ Τουράν, στο πλαίσιο του Διαπολιτισμικού Μεσογειακού Προγράμματος που αναπτύσσει το Κέντρο Βαλένθια – Μεσόγειος της UNESCO, για το βιβλίο του «Αζάντ με λένε».

Η εκδήλωση είναι δωρεάν για το κοινό.

ΤΖΕΜΙΛ ΤΟΥΡΑΝ ΜΠΑΖΙΝΤΙ

Ο Τζεμίλ Τουράν γεννήθηκε τη δεκαετία του '50 στο Κουρδιστάν της Τουρκίας, στην περιοχή Σερχάτ. Μεγάλωσε σε φορτισμένο πατριωτικό κλίμα. Έκανε ανώτατες σπουδές στην Άγκυρα και αργότερα στην Κωνσταντινούπολη. Εντάχθηκε και αγωνίστηκε στην πρώτη γραμμή του απελευθερωτικού αγώνα του Κουρδικού Κινήματος. Έζησε τις δύο χούντες της Τουρκίας, του 1971 και του 1980. Κυνηγήθηκε για την αγωνιστική και πολιτική του δραστηριότητα, φυλακίστηκε και βασανίστηκε. Διέφυγε το 1984, πέρασε στην Ελλάδα, όπου ζήτησε πολιτικό άσυλο, και αργότερα απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στο Υπουργείο Τύπου. Άρθρα του και πολιτικές αναλύσεις του δημοσιεύονται στον κουρδικό και ελληνικό Τύπο. Συνεργάστηκε με τις ελληνικές εφημερίδες «Καθημερινή», «Αυγή», «Ελευθεροτυπία», «Ελεύθερο Βήμα» και «Εξουσία». Αρθρογραφία του υπάρχει στα περιοδικά «Lobby» και «Σαμιζάντ», «Το Ποντίκι», «Η Εφημερίδα των Συντακτών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea
FRACASSO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1