«Κυρίαρχη η εγκατάλειψη στο Ανοιχτό Θέατρο Τυρνάβου»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η «ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΡΟΝΤΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2018 15:20

Πράγματα αυτονόητα, «Κάθε σοβαρή δημοτική αρχή και κάθε εχέφρων δήμαρχος φροντίζει ως κόρη οφθαλμού τις τοπικές υποδομές που αναδεικνύουν τον Πολιτισμό, πρώτον γιατί είναι ελάχιστες και δεύτερον επειδή μέσω αυτών αναδεικνύεται το επίπεδο και η ποιότητα της τοπικής πολιτιστικής παράδοσης και δράσης».

Με τα λόγια αυτά ο επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» κ. Στέλιος Ροντούλης και τα μέλη στο Δημοτικό Συμβούλιο κ. Ανδρέας Ξηρομερίσιος και Θεόδωρος Λάππας ασκούν κριτική στη δημοτική αρχή Τυρνάβου για την κατάσταση που βρίσκεται το Ανοιχτό Θέατρο «Λατόμι» στην περιοχή του Προφήτη Ηλία. Μάλιστα με την επιστολή τους οι τρεις άνδρες επισυνάπτουν και φωτογραφίες από τη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται το θέατρο.

 Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή προς την «Ε»: «Πράγματα αυτονόητα που όμως δεν γίνονται σεβαστά από τη δημοτική αρχή του Τυρνάβου , όπως πιστοποιεί το φωτογραφικό υλικό που προέρχεται από το Ανοιχτό Θέατρο, προκαλώντας αποτροπιασμό και οργή αγανάκτησης για την πανταχού παρούσα εγκατάλειψη.

Ο χώρος είναι παντελώς αφύλακτος, οι πόρτες χάσκουν ορθάνοικτες , τα τζάμια είναι σπασμένα, η βλάστηση έχει καταλάβει τα καθίσματα και η διάχυτη βρομιά έχει γίνει το σήμα κατατεθέν του χώρου, ενώ ακόμη και στον δρόμο που οδηγεί στο Θέατρο υπάρχουν σκελετοί ψόφιων ζώων.

Η κατάσταση όλη αποπνέει τέτοια παρακμή και δυσωδία που ντροπιάζει τον Τύρναβο. Είναι αδιανόητη η ζημιά που υφίσταται το κόσμημα αυτό της πολιτιστικής υποδομής του τόπου μας από την επιτομή της ανικανότητας. Είναι κρίμα ένας τέτοιος χώρος να μένει αναξιοποίητος και στο έλεος των καταστροφών, χωρίς την παραμικρή φροντίδα από την πλευρά των υπευθύνων. Είναι ντροπή και όνειδος.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να ξυπνήσει και να αρχίσει άμεσα την περιποίηση και τον εξωραϊσμό του Ανοικτού Θεάτρου. Ο χώρος πρέπει να γίνει αντικείμενο ιδιαίτερης φροντίδας και φύλαξης. Η σημερινή εξευτελιστική κατάσταση πραγμάτων είναι ανυπόφορη και αξιοκατάκριτη. Η διαιώνισή της προσβάλλει τους Τυρναβίτες και δεν είναι ανεκτή υπό οποιαδήποτε δικαιολογία. Η ασχήμια αυτή πρέπει, επιτέλους, να λάβει ένα τέλος.

Υ.Γ.: Η κλοπή των προτομών των τριών μεγάλων τραγικών ποιητών της αρχαιότητας ( έργο του Τυρναβίτη γλύπτη Γ. Καλακαλλά) ήρθε να επιβεβαιώσει πλήρως τη διάχυτη ανικανότητα της δημοτικής αρχής και το ορθόν της κριτικής που ασκεί η «Δράση Πολιτών». Δεν ελήφθη καμία πρόνοια και δεν ενεργοποιήθηκε κανένας αποτρεπτικός των κλοπών μηχανισμός , μολονότι ο ίδιος ο γλύπτης είχε εκδηλώσει στο παρελθόν την ανησυχία του για την προστασία των έργων του , όπως έχουμε ήδη πληροφορηθεί. Οι δημοτικές υποδομές βρίσκονται στο έλεος βανδάλων και κλεπτών και η δημοτική αρχή εξαντλεί την ευρηματικότητά της με...μηνύσεις κατ' αγνώστων , αντί να οργανώσει αποτελεσματικά την ασφάλεια των δημοτικών χώρων. Αν, όμως, δεν μπορούν να διασφαλίσουν ούτε την ακεραιότητα της δημοτικής περιουσίας, καλύτερα να πάνε στο σπίτι τους μια ώρα αρχύτερα».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1