«Ο τελευταίος αριθμός»

Παρουσιάστηκε το μυθιστόρημα του Βάιου Κουτριντζέ

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2018 15:22

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Κτίριο Σεμιναρίων στο Χόρτο Πηλίου παρουσιάστηκε το βιβλίο του… πολιτογραφημένου Λαρισαίου Βάιου Κουτριντζέ «Ο τελευταίος Αριθμός».

Για το μυθιστόρημα μίλησε η εκπαιδευτικός Γεωργία Κουβάτα που παρουσίασε το βιβλίο και έκρινε το λογοτεχνικό υλικό ως προς το ύφος και τα νοήματα. Έπειτα η Άρτεμη Βαλασσά, πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Χόρτου, ανέγνωσε το κεφάλαιο με τίτλο "Ο ναυαγός", που περιέχει πολλά λαογραφικά στοιχεία, χαρακτηριστικούς ανθρώπινους χαρακτήρες και συνήθειες της περιοχής που ο συγγραφέας γνωρίζει καλά αφού έλκει την καταγωγή από την Ξυνόβρυση Μαγνησίας. Στο τέλος της παρουσίασης μίλησε ο συγγραφέας του βιβλίου Βάιος Κουτριντζές για το μυθιστόρημα, τις απαρχές του είδους, την ελληνικότητα των πρώτων μυθιστορημάτων, και την πορεία του κυρίως στον ελληνικό χώρο. Η εισήγηση του κ. Κουτριντζέ έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στους παρευρεθέντες, ενώ κάποιοι τη ζήτησαν να τη μελετήσουν.

«Ο τελευταίος αριθμός» είναι πρωτότυπο κοινωνικό μυθιστόρημα, που ανιχνεύει, και καταδεικνύει, τις αντιδράσεις-συμπεριφορές των γυναικών σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής τους κατά τον συγχρωτισμό τους με τους άντρες αλλά και μεταξύ τους και μάλιστα στις ακραίες εκδοχές τους, που είναι και το κύριο θέμα που πραγματεύεται το βιβλίο, αλλά συνάμα κι ένα μαθηματικό μυθιστόρημα που θίγει την απροσδιοριστία της έννοιας του απείρου, με αναφορές σε κείμενα αρχαίων και νεότερων μαθηματικών και διανοητών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1