Το «Τελευταίο σημείωμα» σήμερα στην Αιγάνη

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ «ΑΠ’ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ» ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΖΑΧΟΥ

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2018 15:09

Σήμερα Παρασκευή, στο Θέατρο της Αιγάνης και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Olympus Tunnel Festival Αιγάνης 2018, θα προβληθεί η ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Το τελευταίο σημείωμα» (ώρα έναρξης προβολής 9.30 μ.μ.). Ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης δεν κατέστη δυνατό να βρίσκεται στην Αιγάνη για την προβολή της ταινίας του, αλλά δεσμεύτηκε ότι θα τιμήσει το Φεστιβάλ Αιγάνης κάποια άλλη στιγμή.


Στο «Τελευταίο σημείωμα», ο Βούλγαρης καταπιάνεται με μια από τις πιο γνωστές σελίδες της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας, την εκτέλεση από τους Γερμανούς κατακτητές 200 αγωνιστών την 1η Μαΐου 1944 στην Καισαριανή, ως αντίποινα για τη δράση της ελληνικής αντίστασης. Ο Παντελής Βούλγαρης, με την Ιωάννα Καρυστιάνη («Μικρά Αγγλία», «Νύφες») να υπογράφει το σενάριο, μας μεταφέρουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου το διάστημα πριν την Πρωτομαγιά του ’44, και θα μας γνωρίσουν τους ανθρώπους πίσω από τα τραγικά γεγονότα.
Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας ο 34χρονος Ναπολέων Σουκατζίδης, Κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936. Την περίοδο της φυλακής του στο Χαϊδάρι, εκτελούσε χρέη διερμηνέα του Γερμανού Διοικητή του στρατοπέδου, Καρλ Φίσερ. Μπροστά από τα μάτια του περνούσε όλο το δράμα της γερμανικής αγριότητας στα Κατοχικά χρόνια, με τον ίδιο συνεχώς μάρτυρα βασανιστηρίων, τραγικών περιστατικών και βαριάς ατμόσφαιρας στους θαλάμους με το πλήθος των συγκρατούμενων του. Πολλές ζωές, πολλές μικρές ιστορίες φόβου, φιλίας, συντροφικότητας, ελπίδας, ονειροπόλησης.
Στο «Τελευταίο σημείωμα» πρωταγωνιστούν ο Ανδρέας Κωνσταντίνου («Ουζερί Τσιτσάνης», «Μικρά Αγγλία»), στο ρόλο του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ο Γερμανός ηθοποιός Αντρέ Χένικε («Μια Επικίνδυνη Μέθοδος», «Pandorum», «Η Πτώση») ως ο Καρλ Φίσερ και η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Μελία Κράιλινγκ («Tyrant», «The Borgias») ως η Χαρά Λιουδάκη.«ΑΠ’ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ»
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Olympus Tunnel Festival Αιγάνης 2018, θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 18 Αυγούστου 2018 (ώρα έναρξης: 21:15) στο Θέατρο της Αιγάνης, η συναυλία «Απ’ τα βάθη της ψυχής» με τη Μαριάννα Ζάχου.
Η Μαριάννα Ζάχου με την αισθαντική της φωνή θα ξεναγήσει τους θεατές σε μία ατμοσφαιρική μουσική περιπλάνηση σε τραγούδια αγαπημένων Ελλήνων και ξένων συνθετών. Μελωδίες των Μάνου Χατζιδάκι, Νίκου Κυπουργού, Μίκη Θεοδωράκη, Ελένης Καραΐνδρου, Νino Rota, Nick Cave κ.ά., μπλέκονται με γνωστά ρετρό ακούσματα, πορτογαλικά φάντος και τραγούδια της Κάτω Ιταλίας και ζωντανεύουν σε μια μουσική παράσταση, στην οποία ξετυλίγονται συναισθήματα απ’ τα βάθη της ψυχής.
Στη συναυλία παίζουν οι μουσικοί Πάνος Κοσμίδης (πιάνο), Αστέρης Τσαλίκης (ακορντεόν) και Γιώργος Κατσάρας (κρουστά).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass