Συνάντηση Βαγενά με τον Οσκαρικό σκηνοθέτη Al. Payne

Ταινία διεθνούς συμπαραγωγής θα γυριστεί και στην Ελλάδα

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2018 15:32

Στο πλαίσιο των διαδοχικών συναντήσεων και της μεγάλης προσπάθειας προσέλκυσης ξένων κινηματογραφικών παραγωγών προκειμένου να έρθουν και να κάνουν γυρίσματα στην Ελλάδα, η Άννα Βαγενά συναντήθηκε την Παρασκευή με τον ελληνικής καταγωγής, πολυβραβευμένο σκηνοθέτη, σεναριογράφο και παραγωγό, Alexander Payne.

Οι δυο τους παρακολούθησαν την παράσταση «Οιδίπους επί Κολωνώ» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Με αφορμή το Νέο Επενδυτικό Κίνητρο για την παραγωγή κινηματογραφικών και οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα μέσα από τον φορέα Ε.Κ.Ο.Μ.Ε (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας), συζητήθηκε η δυνατότητα γυρίσματος μιας νέας ταινίας, διεθνούς συμπαραγωγής, του Alexander Payne, η οποία μάλιστα θα γυριστεί και στην Ελλάδα, κάτι που και ο ίδιος επιθυμεί πολύ.

 Η κ. Βαγενά ενθάρρυνε τον οσκαρικό σκηνοθέτη και σεναριογράφο που μας κάνει περήφανους για την ελληνική καταγωγή του, σε αυτή την προσπάθεια καθώς όπως έχει δηλώσει, η διεθνής πολιτιστική συνεργασία είναι η καλύτερη διπλωματία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1