Χορευτική συνύπαρξη λαών και πολιτισμών στη Θεσσαλική γη

ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2018 16:53

Την «3η Χορευτική Συνύπαρξη Λαών και Πολιτισμών στη Θεσσαλική Γη» διοργανώνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Ε.Μ.Λ. Φιλιππούπολης - Μ.Ε.Σ. Αβέρωφ «Ο ΘΕΤΤΑΛΟΣ» - Μ.Σ. Γλαύκης - Π.Σ. Πυργετού - Μ.Ε.Σ. Συκουρίου - Ε.Σ. Χάλκης από τη Δευτέρα 27 Αυγούστου ως την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018.

Πρόκειται για μία χορευτική συνάντηση πολιτισμών που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και συνδιοργανώνεται από τους Δήμους Λαρισαίων, Κιλελέρ και Τεμπών. Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης, θα φιλοξενηθούν χορευτικές ομάδες: RUMACCATURE CARPINONE (Ιταλία), BASMAT TABOUN (Iσραήλ), TANGRA FOLK DANCE GROUP (Bουλγαρία). Για επτά μέρες θα φιλοξενηθούν 70 χορευτές και μουσικοί από τις παραπάνω χώρες, οι οποίοι θα δώσουν παραστάσεις στην πόλη της Λάρισας, αλλά και σε χωριά της ευρύτερης περιοχής.

Οι πολίτες της Λάρισας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χορούς και τραγούδια από τις χορευτικές ομάδες των πολιτιστικών συλλόγων αλλά και των φιλοξενούμενων αποστολών, οι οποίες θα αποτελέσουν φορείς της ελληνικής, ιταλικής, ισραηλινής και βουλγαρικής παράδοσης. Κατ’ αυτό τον τρόπο, θα δοθεί στο κοινό η δυνατότητα να εμπλουτίσει τις πολιτισμικές και ιστορικές γνώσεις του αλλά και να συνειδητοποιήσει τη σημασία που έχει η παράδοση κάθε λαού μέσα στο χρόνο, τη διαφορετικότητα του καθενός και τις ομοιότητες που μπορεί να παρουσιάζουν μεταξύ τους.

Στόχος αυτής της συνάντησης, που παντρεύει το χορό και το τραγούδι των τεσσάρων αυτών χωρών, είναι να αναπτυχθούν δεσμοί φιλίας μεταξύ τους, προωθώντας το πνεύμα της συνεργασίας, της ομόνοιας και της ειρήνης. Επιπλέον, σκοπός αυτού του Φεστιβάλ, που αποτελεί πλέον θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, είναι η προβολή, η παρουσίαση και ταυτόχρονα η προώθηση του πολιτισμού, αλλά και του τουρισμού της. Ειδικότερα, μέσα από τα τραγούδια, τους χορούς, τα ήθη και τα έθιμα που προβάλλονται στο κοινό, αναδεικνύεται η πολιτιστική κληρονομιά και ο τόπος. Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους κατοίκους της Λάρισας, της ευρύτερης περιοχής αυτής αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε επισκέπτες της περιοχής, στα μέλη πολιτιστικών συλλόγων και σε όλους όσοι αγαπούν την παράδοση. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων (ώρα έναρξης 9 μ.μ): Δευτέρα 27 Αυγούστου τελετή έναρξης στην Κεντρική πλατεία. Τρίτη 28 Αυγούστου πλατεία Φιλιππούπολης, Τετάρτη 29 Αυγούστου πλατεία Γλαύκης, Πέμπτη 30 Αυγούστου πλατεία Χάλκης, Παρασκευή 31 Αυγούστου δημοτικό πάρκο Πυργετού, Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου Μύλοι Συκουρίου, Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου πλατεία Αβέρωφ.

Επίσκεψη στο περίπτερο της Κεντρικής πλατείας που προωθεί τις δράσεις του φεστιβάλ, πραγματοποίησαν χθες το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Γιάννης Μπουντίνας και ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Λιούπας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1