Επίτιμος δημότης Λάρισας ο Μπρούνο Ελί

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2018 22:15

Απόφαση για την ανακήρυξη του αρχαιολόγου – επιγραφολόγου Μπρούνο Ελί σε επίτιμο δημότη της Λάρισας αναμένεται να λάβει στην επόμενη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Ο αρχαιολόγος αναμένεται να τιμηθεί για την προσφορά του στην έρευνα γύρω από τη θεσσαλική ιστορία αλλά κυρίως για τη μελέτη των επιγραφών του Α’ Αρχαίου Θεάτρου. Καθώς ο Μπρούνο Ελί ήταν αυτός που ανέγνωσε και ερμήνευσε τις επιγραφές που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ανασκαφικών εργασιών συνεργαζόμενος με τους αρχαιολόγους. Η εκδήλωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Σύμφωνα με τον εκδότη του Θεσσαλικού Ημερολογίου Κώστα Σπανό ο Bruno Helly γεννήθηκε το 1937 στη Γκρενόμπλ της Νοτιοδυτικής Γαλλίας. Μετά τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο, δίδαξε λατινικά και αρχαία ελληνικά στο Λύκειο της Λυών, την περίοδο 1961-1966, σπουδάζοντας ταυτοχρόνως επιγραφική και ελληνική νομισματική κοντά στον καθηγητή Ζαν Πουγιού.

Ο Μπρούνο Ελί, για μισό αιώνα περίπου ερευνά τη θεσσαλική ιστορία και πλουτίζει σημαντικά τη γνώση για τον αρχαίο κόσμο της Θεσσαλίας και της Λάρισας.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1