Βραδιά θρακιώτικου πολιτισμού στις Νέες Καρυές

ΜΟΥΣΙΚΗ, ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2018 15:40

Ενόψει του εορτάζοντος ιερού ναού Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου ο Μ.Ε.Σ Νέων Καρυών διοργανώνει φέτος στην πλατεία του χωριού μεθαύριο Τρίτη 28 Αυγούστου και ώρα 9.30 το βράδυ εκδήλωση αφιερωμένη στη θρακιώτικη μουσική παράδοση.

Την εκδήλωση θα καταστήσει ξεχωριστή η οργανωτική συνέπεια των μελών του Δ.Σ του Μ.Ε.Σ Νέων Καρυών, τα οποία επιπλέον φρόντισαν να εμφανιστεί τη συγκεκριμένη βραδιά ένα ξεχωριστό θρακιώτικο μουσικό σχήμα, η Εβρίτικη Ζυγιά, καθώς και δύο καταξιωμένα χορευτικά συγκροτήματα, συγκεκριμένα του Μ.Ε.Σ Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης και του Μ.Ε.Σ Κορινού Κατερίνης.

Ο Μ.Ε.Σ Νέων Καρυών βλέπει φέτος τη Θράκη σαν μία μεγάλη ενιαία περιοχή (βόρεια, ανατολική, δυτική Θράκη), μουσικές της οποίας θα παρουσιάσουν οι Αλέξης Παρτινούδης στη θρακιώτικη λύρα, Σπύρος Στράτος στη γκάιντα, Στρατής Πασόπουλος στο καβάλι και στο τραγούδι και Άγγελος Στράτος στα κρουστά.

Τα χορευτικά μοτίβα της Θράκης θα παρουσιαστούν με αυθεντικό ύφος από τις χορεύτριες και τους χορευτές του Μ.Ε.Σ Νέων Καρυών, του Μ.Ε.Σ Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης και του Μ.Ε.Σ Κορινού Κατερίνης. Βέβαια, σημαντικός σκοπός των διοργανωτών είναι να ακολουθήσει ένα γλέντι με πρωταγωνιστές τους Καρυώτες και τους φίλους του θρακιώτικου πολιτισμού από την ευρύτερη περιοχή. Ένα γλέντι που θα θυμίζει τα πανηγύρια που γίνονταν κάποτε στο χωριό, προσπάθεια άλλωστε που καταβάλλει ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1