«...στου Ολύμπου την αυλή»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2018 15:42

Η καρδιά της παράδοσης, του πολιτισμού και των τεχνών από χθες και μέχρι αύριο Τετάρτη θα χτυπάει στους πρόποδες του Ολύμπου, αφού στην Ελασσόνα διεξάγεται το 6ο Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών «...στου Ολύμπου την αυλή». Παραδοσιακοί χοροί, τραγούδια, δρώμενα, εικαστικά εργαστήρια, αφηγήσεις, συναυλίες θα ξετυλιχτούν όλα μαζί στις εκδηλώσεις που ετοίμασε η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και του Δήμου Ελασσόνας. Τις εκδηλώσεις στηρίζει η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΜΕΝΤΟΡΕΣ» και το Δίκτυο «Περραιβία».


Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε συνέντευξη Τύπου που έγινε χθες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου δήλωσε ότι: «Στηρίζουμε τις προσπάθειες της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, καθώς αποτελεί προστιθέμενη αξία για τον πολιτισμό και την παράδοση της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί μια από τις καλύτερες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στον Όλυμπο ενώ συνδυάζει την παράδοση και τον πολιτισμό. Πιστεύουμε, ακόμη, ότι η παράδοση «ξεπλένει» την ψυχή από τη «σκόνη» της καθημερινότητας. Ο πολιτισμός δημιουργεί μνήμη και η μνήμη είναι η μόνη διαδικασία που μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα. Για μένα μνήμη χωρίς ελπίδα είναι ελπίδα χωρίς μνήμη. Οπωσδήποτε ο πολιτισμός αποτελεί μια δύναμη που ενώνει λαούς και δημιουργεί ειρηνικές, δημιουργικές και συμφιλιωτικές καταστάσεις. Δημιουργεί πραγματικές συνέργειες. Το κυριότερο ο πολιτισμός είναι η επικράτηση του δικαίου πάνω στη δύναμη, του διαλόγου στο μονόλογο, του πνεύματος στην ύλη και της λογικής στη βία. Στηρίζουμε τον πολιτισμό και την παράδοση και ευχαριστούμε όλους εκείνους που θα τα ταξιδέψουν από την Κίνα, τη Μαλαισία, τη Γουατεμάλα για να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις. Αυτοί οι άνθρωποι θα ταξιδέψουν και θα έρθουν στην Ελασσόνα καθώς λαμβάνουν ένα κίνητρο το οποίο δημιουργούν τα παιδιά του Συλλόγου που δημιουργήσουν αυτό το πρωτότυπο φεστιβάλ και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».
Στη συνέντευξη Τύπου δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας Γιάννης Σαμώτας, ενώ παρευρεθήκαν ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Γιάννης Μπουτίνας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μαρία Μαμάρα, Θανάσης Παιδής, Βασίλης Πινακάς και ο υπεύθυνος της Οργανωτικής Επιτροπής της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας Δημήτρης Χύτας.
Το σημερινό πρόγραμμα προβλέπει στις 6:30 μ.μ. - 8:30 μ.μ. στην πλατεία Λαού - εικαστικό εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά με τη ζωγράφο - εικαστικό Εύα Βασδέκη «Ζωγραφίζουμε για την Αλληλεγγύη και την Ειρήνη» - «Ζωγραφίζουμε τον τοίχο της Ειρήνης», στις 8.30 μ.μ. - 9 μ.μ. πλατεία Λαού - Αφήγηση Λαϊκών Παραμυθιών από όλο τον κόσμο, στις 9 μ.μ. - 11 μ.μ. πλατεία Λαού - Συναυλία με το συγκρότημα “Tso-bunnies”.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass