Τα ευρήματα του Κάστρου Βελίκας

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2018 15:36

Μεθαύριο Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018 και ώρα 9 μ.μ. στο θέατρο Θάλασσας, στα Πλατάνια Βελίκας, θα πραγματοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και τον Δήμο Αγιάς αρχαιολογική εκδήλωση, στην οποία θα παρουσιαστούν τα τελευταία πορίσματα της έρευνας για το Κάστρο της Βελίκας. Στις φετινές έρευνες συμμετείχαν εθελοντικά φοιτητές Αρχαιολογίας από τα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Μάντσεστερ, μαζί με τις καθηγήτριες Μαρία Σταματοπούλου και Μαρία Κοψαχείλη, φιλοξενούμενοι από τον Δήμο Αγιάς.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, τα ευρήματα στα οποία θα αναφερθούν οι κ. Σταυρούλα Σδρόλια και Μαρία Σταματοπούλου, επιβεβαιώνουν ολοένα και περισσότερο τη σημασία του Κάστρου ως ενός από τα κέντρα διακίνησης προϊόντων στο Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα. Γι’ αυτό και τα λιμάνια της περιοχής παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, το οποίο θα αναλύσει ο ειδικός ερευνητής Αλκιβιάδης Γκινάλης.

Τέλος, θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του φιλολόγου Οδυσσέα Τσιντζιράκου «Φιλοκτήτης, Μελιβοίας άναξ». Πρόκειται για μια νέα, πιστή μετάφραση της τραγωδίας «Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή καθώς και σχόλια πάνω στη διαχρονική σημασία του έργου, τόσο για το τοπικό, όσο και για το ευρύτερο κοινό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1