«Η Λάρισα στους αιώνες»

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2018 15:34

«Ελληνορωσικό Συμπόσιο Κεραμικής» φιλοξενεί ο Δήμος Λαρισαίων από τις 6 έως τις 16 Σεπτεμβρίου. Το Συμπόσιο/Εργαστήριο υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων που αναπτύσσονται μεταξύ της Λάρισας και της αδελφοποιημένης ρωσικής πόλης Ανάπα. Οι πόλεις της Λάρισας  και της Ανάπα, της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έχουν αδελφοποιηθεί το 2016.

Οι διοικήσεις των δύο Δήμων, της Ελληνικής Κοινότητας της Ανάπα και ευρύτερα της περιφέρειας του Κράσνονταρ, εργάζονται για τη διεύρυνση της αδελφοποίησης σε όλους τους τομείς. Στο πλαίσιο αυτό αναπτύχθηκε μια σειρά δράσεων, όπως επισκέψεις και ανταλλαγές με σκοπό τη διάχυση του πνεύματος της αδελφοποίησης στις κοινωνίες των δύο πόλεων. Το Σεπτέμβριο του 2017 η Λάρισα συμμετείχε στο Συμπόσιο Κεραμικής στην Ανάπα με οικοδεσπότη τον Ιβάν Καρακεζίδη και τη συγκρότηση του Art-Synergie. Συνεχίζοντας την επιτυχή αυτή διοργάνωση γίνεται φέτος το επόμενο βήμα στη Λάρισα.

Φέτος, δέκα κεραμίστες, μέλη της ομάδας αυτής, καταξιωμένοι Ρώσοι καλλιτέχνες  φιλοξενούνται στη Λάρισα και σε συνεργασία με 2 Ελληνίδες κεραμίστριες, θα δημιουργήσουν έργα με θέμα «Η Λάρισα στους αιώνες». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρχικά ξεναγήσεις στην πόλη, το Αρχαίο Θέατρο, το Διαχρονικό Μουσείο , την Πινακοθήκη, το Πήλιο και τα Μετέωρα με σκοπό να γνωρίσουν την πόλη και την ιστορία ώστε να εμπνευστούν και να αντλήσουν ιδέες για τις δημιουργίες τους.

Το εργαστήριο κεραμικής θα γίνει σε υπαίθριο χώρο, μπροστά στο κτίριο του Ελευθέρου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας -Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα (Σαρίμβεη και Καρδίτσης) ώρες 10:00-7 μ.μ. και από τις 7 Σεπτεμβρίου θα είναι ανοιχτό για όποιον ενδιαφέρεται να το παρακολουθήσει.

Οι δημιουργίες αυτές θα παραμείνουν στην πόλη μας και θα αποτελέσουν ένα πολύτιμο καλλιτεχνικό κεφάλαιο, δείγμα ελληνικής και ρωσικής κεραμικής τέχνης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1