Συνάντηση Θιάσων από την Εθνική Λυρική Σκηνή στη Λάρισα

ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΙΣ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Ο 5ος ΜΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 2018

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2018 15:19

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά το φεστιβάλ Μύλος Παραστατικών Τεχνών, υπό τον καλλιτεχνικό συντονισμό του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου – ΣΜουΘ και με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνικών σχημάτων θεάτρου, χοροθεάτρου, κουκλοθεάτρου, τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Το φετινό φεστιβάλ ξεκινάει στις 13 Σεπτεμβρίου με την τετραήμερη Συνάντηση Θιάσων της Περιφέρειας που οργανώνεται από την Εθνική Λυρική Σκηνή και τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων μουσικού θεάτρου από τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, την Άμφισσα και τη Λάρισα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω συνάντηση γίνεται εκτός Αθηνών και η επιλογή της Λάρισας συνδέεται κυρίως με την αναγνώριση της καλλιτεχνικής δυναμικής που έχει αναπτυχθεί στην πόλη τα τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο της συνάντησης θα υλοποιηθούν εξειδικευμένα κλειστά εκπαιδευτικά εργαστήρια από κορυφαίους καλλιτέχνες του μουσικού θεάτρου και θα παρουσιαστούν στο κοινό της πόλης τέσσερις παραστάσεις από τις αντίστοιχες ομάδες.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, που θα λήξει επίσημα ο 5ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών, θα παρουσιαστούν είκοσι παραστάσεις και θα υλοποιηθούν τουλάχιστον δέκα εκπαιδευτικές δράσεις – ανοιχτές στους καλλιτέχνες της ευρύτερης περιοχής.

Το φετινό φεστιβάλ θα αφιερώσει δύο από τις μέρες του (27 και 28 Σεπτεμβρίου) στις παραστατικές τέχνες και την αναπηρία, με δύο προσβάσιμες παραστάσεις υψηλού επιπέδου στις οποίες συμμετέχουν καλλιτέχνες με αναπηρία και με εργαστηριακές δράσεις από καλλιτέχνες με ή χωρίς αναπηρία από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1