Καλοκαίρι εκδηλώσεων στη Σμίξη

Αποκορύφωμα η Παναγία και οι μεγάλοι χοροί

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2018 15:23

Πλήθος κόσμου και φέτος το καλοκαίρι στην ορεινή Σμίξη Γρεβενών απ΄ όπου έλκουν την καταγωγή τους πάρα πολύ Λαρισαίοι και Θεσσαλοί γενικότερα.

Πέρα από τις άλλες εκδηλώσεις στην πανέμορφη και γραφική Σμίξη Γρεβενών, παρουσία πλήθους ντόπιων και επισκεπτών, για μια ακόμη χρονιά ως αποκορύφωμα όλων των προηγούμενων, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ο Σύλλογος Σμιξιωτών μαζί με την Τοπική Κοινότητα διοργάνωσε και φέτος το τετραήμερο παραδοσιακό πανηγύρι και διάφορες πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, ενώ οι τρεις Μεγάλοι Χοροί στον Άγιο Αθανάσιο, Άγιο Γεώργιο και Γκόρτσο Ζάβα με το δωρικό και συνάμα επιβλητικό τελετουργικό απέδειξαν τη συνοχή της κοινότητας και την ιστορική της πορεία στον χρόνο.

Τώρα με το τέλος του Καλοκαιριού με την έλευση του φθινοπώρου οι Σμιξιώτες επιστρέφουν στα χειμαδιά, στον κάμπο. Για να ξαναβρεθούν σύντομα και να απολαύσουν τους χειμερινούς μήνες το πανέμορφο χωριό τους και τη Βασιλίτσα, φυσικά σε ένα τοπίo διαφορετικά απ’ το καλοκαιρινό.

Κ.ΤΣΟΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ELEFTHERIA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1