Κ. Αγοραστός: Η παράδοση και ο πολιτισμός αποτελούν πηγή ζωής

Η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας βράβευσε τον περιφερειάρχη

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2018 15:28

Από τη Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας βραβεύτηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για τη συνεισφορά του στη διοργάνωση για έκτη συνεχόμενη χρονιά στο Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών «… στου Ολύμπου την αυλή» που πραγματοποιήθηκε στην Ελασσόνα.

Την τιμητική πλακέτα απένειμε στον κ. Αγοραστό ο πρόεδρος της Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας Γιάννης Σαμώτας συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο Οργανωτικής Επιτροπής της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας Δημήτρη Χύτα και την περιφερειακή σύμβουλο Μαρία Μαμάρα.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής: «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας και Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας στηρίζουμε τις προσπάθειες της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας καθώς αποτελεί προστιθεμένη αξία για την περιοχή.

Οι πόρτες της Περιφέρειάς μας είναι πάντα ανοιχτές προκειμένου να στηρίξουμε ανάλογες πρωτοβουλίες. Η παράδοση και ο πολιτισμός αποτελούν πηγή ζωής καθώς ενώνουν το παρόν με το μέλλον. Πιστεύουμε, ακόμη, ότι η παράδοση «ξεπλένει» την ψυχή από τη «σκόνη» της καθημερινότητας ενώ ο πολιτισμός δημιουργεί μνήμη και η μνήμη είναι η μόνη διαδικασία που μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα. Οπωσδήποτε ο πολιτισμός αποτελεί μια δύναμη που ενώνει λαούς και δημιουργεί ειρηνικές, δημιουργικές και συμφιλιωτικές καταστάσεις. Δημιουργεί πραγματικές συνέργειες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1