Διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους

ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2018 15:24

Διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους για νέους σκηνοθέτες κινηματογράφου ξεκινά η #EUandME της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έως τις 31 Οκτωβρίου 2018.


Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος Ευρωπαίοι σκηνοθέτες ηλικίας από 18 έως 35 ετών. Μπορούν να συμμετάσχουν σε μία από τις πέντε κατηγορίες που συνδέονται με την εκστρατεία: κινητικότητα, βιωσιμότητα, δικαιώματα, δεξιότητες και επιχειρήσεις, ψηφιακά.

Θα υπάρχει ένας νικητής ανά κατηγορία, ο οποίος θα λάβει επιχορήγηση ύψους 7.500 ευρώ για να γυρίσει την ταινία του, υπό την καθοδήγηση ενός από τους πέντε φημισμένους Ευρωπαίους σκηνοθέτες που συμμετέχουν στη σειρά ταινιών μικρού μήκους #EUandME.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την ιδέα τους για ταινία μικρού μήκους με θέμα μια ιστορία σχετική με τον αντίκτυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην καθημερινή ζωή των πολιτών: επιπλέον του σεναρίου της ταινίας, θα ζητηθεί σύντομο βίντεο στο οποίο οι υποψήφιοι θα αποδεικνύουν τα κίνητρά τους και θα εξηγούν την ιδέα της ταινίας τους, καθώς και σύνδεσμος προς ταινία μικρού μήκους που έχουν σκηνοθετήσει κατά το παρελθόν.
Οι αιτήσεις υποψηφιότητας πρέπει να υποβληθούν σε ηλεκτρονική μορφή μέσω ηλεκτρονικού εντύπου αίτησης, που διατίθεται στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού europa.eu/euandme/el/yfc/.
Η εκστρατεία #EUandME, με τις πέντε σύντομες ταινίες μικρού μήκους, τις οποίες γύρισαν γνωστοί Ευρωπαίοι σκηνοθέτες, ξεκίνησε στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ τον Μάιο του 2018 με σκοπό να ανοίξει ο διάλογος σχετικά με τον αντίκτυπο της ΕΕ στις ζωές των νέων. Περισσότερες λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό των νέων σκηνοθετών θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της εκστρατείας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1