Αργυρός Λέοντας στον Γ. Λάνθιμο

Ακόμη ένα βραβείο στο Φεστιβάλ Βενετίας

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2018 15:01

ΒΕΝΕΤΙΑ

Τον Χρυσό Λέοντα καλύτερης ταινίας κέρδισε το «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

«Αυτό το βραβείο έχει μεγάλη σημασία για μένα. Ευχαριστώ την επιτροπή, τους συνεργάτες μου και όσους με εμπιστεύτηκαν για να κάνω αυτήν την τόσο προσωπική ταινία και να την παρουσιάσω στον κόσμο» δήλωσε ο Μεξικανός σκηνοθέτης παραλαμβάνοντας το βραβείο. Ο Κουαρόν ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους τους Μεξικανούς συντελεστές της ταινίας και τις ηθοποιούς του «που ενσάρκωσαν τις γυναίκες που με μεγάλωσαν». Όπως είπε, σήμερα είναι τα γενέθλια της νταντάς του, στην ιστορία της οποίας στηρίχτηκε η ταινία και της αφιέρωσε το βραβείο, δηλώνοντας «την αγάπη του σ' εκείνη, στην οικογένειά του και στην πατρίδα του, το Μεξικό».

Το «The Favourite», η νέα ταινία εποχής του Γιώργου Λάνθιμου κέρδισε τον Αργυρό Λέοντα -το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής. Ο Έλληνας σκηνοθέτης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, ιδιαίτερα τις τρεις απίθανες γυναίκες που πρωταγωνιστούν στην ταινία του, Ολίβια Κόλμαν, Έμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο Γιώργος Λάνθιμος έφυγε με βραβείο από τη Βενετία, καθώς το 2011 οι «Άλπεις» είχαν κερδίσει το Βραβείο Σεναρίου. Στη συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ Βενετίας ο Γιώργος Λάνθιμος είχε δηλώσει για το «The Favourite»: «Η ταινία εστιάζει σε τρεις γυναίκες που είναι ολοκληρωμένοι άνθρωποι, ενώ η αντρική ματιά στο σινεμά βλέπει τις γυναίκες ως συζύγους, γκόμενες, αντικείμενα του πόθου. Εμείς πλάσαμε πολυδιάστατες, υπέροχες, εφιαλτικές γυναίκες. Σύνθετες, όπως κάθε άνθρωπος».

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η μόνη διάκριση που απέσπασε η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στην 75η Μόστρα, καθώς η Ολίβια Κόλμαν κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας της διοργάνωσης. «Είμαι υπερβολικά συναισθηματική» παραδέχτηκε η ηθοποιός ευχαριστώντας την Έμα Στόουν, τη Ρέιτσελ Βάις και ειδικά τον Γιώργο Λάνθιμο που της έδωσε τον ρόλο που τόσο αγάπησε. «Λάτρεψα κάθε δευτερόλεπτο αυτής της συνεργασίας» είπε η Κόλμαν και στη συνέχεια δήλωσε, στα ιταλικά, τον έρωτά της για τη Βενετία και ευχαρίστησε την πόλη που αγάπησε την ταινία.

Το Βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας απέσπασε ο Γουίλεμ Νταφόε για τη συμμετοχή του στην ταινία «At Eternity's Gate» του Τζούλιαν Σνάμπελ. «Στην ταινία μας, ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ λέει, είμαι οι πίνακές μου. Ο Τζούλιαν Σνάμπελ είναι αυτή η ταινία» σημείωσε ο ηθοποιός ευχαριστώντας το κοινό για τη ζεστή υποδοχή της ταινίας, τους συνεργάτες του εντός κι εκτός οθόνης και την Ιταλίδα σύζυγό του.

Το Αργυρό Λιοντάρι Σκηνοθεσίας κέρδισε ο πολυβραβευμένος Ζακ Οντιάρ για την κινηματογραφική μεταφορά του ανατρεπτικού «γουέστερν» μυθιστορήματος «The Sisters Brothers», ενώ το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου πήραν οι Τζόελ και Ίθαν Κοέν για το «The Ballad of Buster Scruggs».

Τα βραβεία του επίσημου Διαγωνιστικού επέλεξε η κριτική επιτροπή με πρόεδρο τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και μέλη τους Σίλβια Τσανγκ, Τρίνε Ντίρχολμ, Νικόλ Γκαρσιά, Πάολο Τζενοβέζε, Μαλγκορζάτα Ζουμόφσκα, Τάικα Γουαϊτίτι, Κριστόφ Βαλτς και Ναόμι Γουότς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass